Izvor: eKapija | Srijeda, 21.08.2013.| 14:55
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Ilidža ljepša za moderan stambeno-poslovni objekat "Izvor" - Na površini od 40.000 m2 278 stanova, poslovni prostori, garaže

(Foto: Stanoviizvor.com)

Spoj kulture, umjetnosti, prirode i urbanog života je ideja kojom su se vodili investitori prilikom projektovanja stambeno-poslovnog objekta "Izvor" u naselju Stup na Ilidži. Sve to rezultiraće velelepnim zdanjem moderne arhitekture, za koji su pri kraju pripremni radovi, a kako je za portal "eKapija.com" rekao jedan od investitora Ulfet Pramenković, očekuje se da će uskoro i krenuti prvi građevinski radovi, nakon što se kompletira cjelokupna dokumentacija.

Ovaj objekat, investicija Fikreta, Ulfeta i Ismira Pramenkovića, sa površinom od nešto više od 40.000 m2, nalaziće se na Stupu, tačnije u ulici Nikole Šopa broj 9. Lokacija je sa južne strane omeđena ulicom Džemala Bijedića (preko puta ulice nalaze se novoizgrađeni stambeni objekti), a sa sjeverne strane ulicom Nikole Šopa. Prije godinu dana dobijena je i urbanistička saglasnost Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo. Kako su opisivali investitori u projektnoj dokumentaciji, položaj je privlačan, te će nakon izgradnje ovog objekta on biti reper u daljoj realizaciji Regulacionog plana "Stari Stup".

Autor idejnog rješenja ovog objekta je Sabrija Bilalić, direktor projektantske kuće "BS Projekt" iz Sarajeva.

(Foto: Stanoviizvor.com)

Projektom je predviđeno da "Izvor" ima dvije podzemne etaže, namijenjene za garažu, zatim prizemlje i galerija, namijenjeni za poslovne prostore, šest stambenih etaža, te dijelom jedna krovna etaža u kojoj su planirani dupleks stanovi. U podzemnim etažama projektovana je garaža na dva nivoa, sa ukupnim brojem parking mjesta 298. Na nivou terena se nalazi 41 parking mjesto.

Obezbijeđeno je da svaki stan ima jedno parking mjesto, a na 60 m2 poslovnog prostora takođe dolazi po jedno parking mjesto, što je u skladu sa uobičajenim standardima koji važe na području Kantona Sarajevo, naveli su investitori u projektnoj dokumentaciji.

(Foto: Stanoviizvor.com)


Predviđeno je, da određeni broj kvadrata bude za poslovne usluge, koje uključuju bankarske i osiguravajuće usluge, turističke i putničke usluge, izložbeno-prezentacijske sadržaje, poštanske usluge, ugostiteljske usluge, te usluge za njegu zdravlja i tijela.

(Foto: Stanoviizvor.com)

Stanova će biti 278, a površina je raznolika. Dvosobni stanovi će biti prosječne površine od 46 do 50 m2, trosobni od 70 do 88 m2, četverosobni od 90 do 110 m2. Luksuz i komfor biće prisutni i u dvoetažnim stanovima, čija površina će biti od 110 do 125 m2.

(Foto: Stanoviizvor.com)

Stambeno-poslovni objekat "Izvor" je projektovan u vidu dva odvojena bloka, koja su tako postavljena i oblikovana da formiraju unutrašnji trg, atrij, odnosno dvorište. Biće ovde i veliki slobodni prostor, ozelenjen, uljepšan urbanim mobilijarom i popločanim stazama, idealan za djecu i starije.

Grijanje, u vidu etažno-plinskog, bi bilo obezbijeđeno priključkom na toplovod KJKP "Toplane", a vodosnabdijevanje iz gradskog vodovoda.

(Foto: Stanoviizvor.com)


Investitor kaže da bi se objekat gradio u 4 faze i da su očekivanja da će im trebati tri godine da ga u potpunosti završe.

T.B.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.