NavMenu

Uskoro počinje izgradnja Islamskog kulturnog centra u Goraždu

Izvor: eKapija Srijeda, 26.06.2013. 10:39
Komentari
Podeli

Budući izgled objektaBudući izgled objekta

Radovi na izgradnji Islamskog kulturnog centra u kompleksu džamije Kajserija na desnoj obali rijeke Drine u Goraždu trebalo bi da bi počnu uskoro, a u ponedeljak (24. juna 2013.) je goraždanska firma "Okac" izabrana je za izvođača radova, prenosi zvanični sajt općine Goražde.

Općina Goražde će graditi Islamski kulturni centar zahvaljujući bratskim općinama Kecioren (Anakara) i Sahinbey (Gaziantep) u Turskoj.

Načelnik bratske turske općine Sahinbey – Gaziantep, Mehmet Tahmazoglu juče je posjetio Goražde gdje je sa načelnikom općine, Muhamedom Ramović razgovarao o Projektu gradnje Islamskog kulturnog centra te gradnji parka i zatvorenih sportskih terena.

- Općina Kecioren i Općina Sahinbey će pomoći finansijski realizaciju projekta gradnje Islamskog kulturnog centra. Drago mi je da se već odredio izvođač i duboko vjerujem da su sve ostale pripreme na mjestu i uređene i da u roku od desetak mjeseci i nešto malo više će biti upriličena ceremonija otvaranja i to je prvi projekat kojeg naša općina želi realizovati na prostoru Goražde – nagalasio je Mehmet Tahmazoglu.

- Općina Goražde ima sedam bratskih općina u Republici Turskoj i jako smo ponosni na sve što radimo sa našim bratskim općinama. Provode se mnogi projekti, a jedna od posljednjih općina s kojom smo se bratimili je Općina Sahinbey – Gaziantep sa kojom smo već za kratko vrijeme proveli niz projekata. Oni su željeli da sufinansiraju zajedno sa bratskom Općinom Kecioren – Ankara gradnju našeg Kulturnog centra zajedno sa parkom i autoparkom, kao i projekat izgradnje sportskih terena za naše mlade. Sve ideje rado prihvatamo i uvijek smo spremni dati sve od sebe da implementiramo kvalitetne projekte. Naši prijatelji su jučer i zvanično bili na otvaranju prispjelih ponuda za realizaciju ovoga projekta. Od osam firmi koje su učestvovale, drago mi je da je dobila posao firma iz Goražda i da će radovi brzo početi. Tako ćemo dobiti jednu od najljepših i najsadržajnijih zgrada u regiji. Moram istaći da je Općina Goražde postupala veoma ekspeditivno, te da je dala neophodnu dokumentaciju u rekordnom roku - istakao je Muhamed Ramović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

17.04.2024.  |  Vijesti

19.04.2024.  |  Agro, Finansije

Berza za selidbu pčela od sada i u Beču

19.04.2024.  |  Agro, Finansije

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.