NavMenu

U Banjalučkom naselju Ada niču dve boračke zgrade

Izvor: Glas Srpske Srijeda, 26.06.2013. 10:03
Komentari
Podeli

Ugovor sa firmom "Proda mont" iz Doboja, koja će graditi stanove za zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida u naselju Ada, biće potpisan danas, rekli su u Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske.

Ova firma je na tenderu imala najpovoljniju ponudu za izgradnju stambenih objekata za porodice poginulih boraca, površine nešto više od 6.000 kvadratnih metara i vrijednosti približno 4,7 mil KM, sa PDV-om.

Prema evidenciji Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Administrativne službe grada, trenutno u Banjaluci ima 326 porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida koje čekaju da budu stambeno zbrinute.

Planirano je da u naselju Ada budu sagrađene dvije zgrade sa 142 boračka stana.

Gradonačelnik Slobodan Gavranović je potvrdio da je primio poziv i da će prisustvovati potpisivanju ugovora.

- Insistiraćemo da svi drugi stambeni objekti, koji budu građeni za zbrinjavanje ove populacije budu građeni u mjesnoj zajednici Kuljani, koja takođe raspolaže odgovarajućom infrastrukturom - dodao je Gavranović.

Načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Milenko Vučeta rekao je da je grad obavio svoj dio posla u vezi sa ovim projektom.

- Obezbijedili smo parcelu i urađena je kompletna tehnička dokumentacija - dodao je Vučeta.

Dogovor o izgradnji ovih stanova između grada Banjaluka i Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite RS postignut je u februaru ove godine.

Tom prilikom je ministar rada i boračko-invalidske zaštite Petar Đokić obrazložio da je Banjaluka prioritet, kada je u pitanju zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, jer ih u ovom gradu ima najviše nezbrinutih.

Gavranović je tada rekao da je u Adi planirana izgradnja još dva objekta sa 142 stana, te 48 stanova u Kuljanima, što su ukupno 332 stana za ove kategorije.

Iz budžeta RS za stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida planirano je 10 mil KM, duplo više nego prethodne godine.

Pomoć

Za pomoć u rješavanju stambenog pitanja izbjeglih i raseljenih lica u 2012. godini grad Banjaluka utrošio je 108.000 KM.

Pomoć je dobilo 27 porodica, pri čemu su prednost imale porodice poginulih i nestalih, teži ratni vojni invalidi i teži socijalni slučajevi iz ove kategorije stanovništva.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.