NavMenu

Oaza luksuza i udobnosti na Marindvoru - Do aprila 2014. gotov stambeni objekat "Dvor" vrijedan 15 mil KM

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 15.04.2013. 12:42
Komentari
Podeli

Budući izgled objekta "Dvor"Budući izgled objekta "Dvor"

Radovi na izgradnji stambenog objekta na Marindvoru, čime će centar Sarajeva dobiti ljepši i moderniji izgled, počeli su prošle sedmice. Riječ je o luksuznom komplesku "Dvor", za koji su idejno rješenje kreirali Kenan Brčkalija i Adnan Harambašić, iz arhitektonskog ured "ahA + knAp".

Nakon što bude izgrađen, "Dvor" će imati 7 katova sa 42 luksuzna apartmana površine od 54 m2 do 116 m2. U prizemlju će imati prostore namjenjene poslovnim djelatnostima.

U agenciji "My place", koja je zadužena za prodaju stanova u "Dvoru" za "eKapiju" kažu da već postoji značajno interesovanje za kupovinu stanova. Prema njihovim riječima, već je 15 stanova rezervisano, a dva prodata.

Objekat će biti opremljen najkvalitetnijim materijalima za eksterijer i enterijer, a odlikovaće ga vrhunski kvalitet zvučne i termo-izolacije, najsavremeniji sistem hlađenja i grijanja uz opskrbu energentima iz vlastite kotlovnice i to tokom cijele godine.

Sigurnost je zagarantovana na najvišem nivou, jer će se naći kompletan video-nadzor, unutar i van objekta, svaki stan posjeduje video interfone sa kamerama pred glavnim ulazom kao i pred ulaznim vratima stana, vatrodojavne i CO2 senzore, alarm-uređaje i panik/SOS tasteri u kupatilima, a sve je ovo povezano na dojavni i interventni sistem kompanije "Securitas".

Svojom modernom arhitekturom, u samom srcu grada "Dvor" će Sarajevu donijeti novi način življenja, kažu investitori.

"Dvor" je smješten u samom srcu Sarajeva, uz najfrekventniju gradsku cestu. Okružen je novoizgrađenim Sarajevo City Centrom (čije je otvaranje planirano za kraj 2013.), zgradom Zajedničkih institucija BiH, tržnim centrom ALTA i nebodera UNITIC. U neposrednoj blizini nalazi se i zgrada Predsjedništva BiH.

Investitor je Društvo za ulaganje u južnu Evropu (SEIC), registrirano u BiH, a dioničari SEIC-a su neke od najvećih finansijskih firmi iz zemalja Zaljeva i EU. radove izvodi austrijski "Strabag".

Ukupna vrijednost investicije iznosi 15 mil KM, a za čitaoce najvažnija informacija je da se cijena kvadrata stana u "Dvoru" kreće od 3.900 do 4.300 KM po m2.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.