NavMenu

Izgradnja hotela u Tešnju počinje 3. maja 2013.

Izvor: eKapija Srijeda, 03.04.2013. 12:52
Komentari
Podeli

Idejno rješenje hotelaIdejno rješenje hotela

Radovi na novom hotelu u Tešnju počinju 3. maja 2013. godine, a obaveza investitora je da u roku godinu dana, tj. do maja 2014. godine završi grube radove – krov i zatvaranje vanjskih otvora, rečeno je u utorak (2. april 2013. godine) prilikom potpisivanja ugovora o izgradnji hotela.

Ugovor su potpisali načelnik Suad Huskić, investitor i vlasnik hotela Fahrudin Kadušić iz firme "Farex" i direktor Toplane Asim Bašalić, navedeno je na zvaničnom sajtu općine Tešanj.

Hotel će se izgraditi u skladu sa Urbanističkim projektom "Centar Tešanj", koji je usvojen na 37. sjednici Općinskog vijeća, 9. marta 2012. godine.

- Potpisivanjem ovog Ugovora otklonjene su prepreke obnovi objekta Hotela, te ćemo najdalje u godini dana imati izgrađen objekat, a samim tim i novi izgled centra Tešnja. Današnji ugovor i početak radova rezultat su procesa i aktivnosti Općine i investitora u posljednje tri godine- kazao je Huskić.

Radi se o prepravljanju postojećeg hotela i izgradnji novih sadržaja.

Iz firme "Farex" za "eKapiju" je rečeno da prva faza radova, koja će trajati 12 mjeseci, podrazumijeva izradu kontura prema samom Urbanističkom projektu "Tešanj Centar" , kao i radove oko vodovoda.

U drugoj fazi odvijaće se radovi na uređenju parking prostora oko planiranog objekta , i dalje kompletno privođenje namjeni hotela. Poslednja, treća faza radova odnosi se na izgradnju poslovno-stambenog objekta iza hotela.

Vrijednost investicije kako kažu iz "Farex"-a zavisi od procjene radova na postojećem objektu i potrebnog materijala za nove komponente.

Hotel će imati suteren, prizemlje i dva sprata, kombinovanog karaktera. Suteren i prizemlje biće spojeni, a dvije kule imaće poslovni karakter.

Urbanistički projekt "Tešanj Centar" izradio je Institut za arhitekturu Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu, a projekat hotela i stambeno-poslovnog objekta zenički "Arhitekt".

Računa se da će kompletan projekat biti završen krajem 2014. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.