Izvor: Glas Srpske | Subota, 09.03.2013.| 13:59
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Prodata imovina preduzeća "Čajavec- Mjerno-detektorski uređaji" za 339.700 KM

Cjelokupna nepokretna imovina stečajnog dužnika "Čajavec- Mjerno-detektorski uređaji" prodata je na petoj licitaciji održanoj u petak (8. mart 2013. godine) u Okružnom privrednom sudu u Banjaluci za 393.702 KM, odnosno trećinu procijenjene vrijednosti.

Prodato je 17 kancelarijskih prostora i proizvodni prostor, hala za koju je vladalo najveće interesovanje.

Stečajni upravnik ovog preduzeća Aleksa Nježić je istakao da je procijenjena vrijednost ove hale bila 282.601 KM, ali po toj cijeni niko nije htio da je kupi.

- Zbog toga je odlučeno da se na ovoj licitaciji prodaje po početnoj cijeni, odnosno trećini procijenjene vrijednosti, a to je 94.200 KM. Ipak je bilo više ponuda i na kraju je kupilo preduzeće "Elta kabel" po najpovoljnijoj izlicitiranoj cijeni od 160.000 KM. U toj hali su se proizvodili mjerno-detektorski uređaji i očigledno su kupci u toj hali vidjeli interes - istakao je Nježić.

Kancelarijski prostori su se takođe prodavali po početnoj cijeni koja je bila jedna trećina procijenjene vrijednosti.

- Devet kancelarija je kupilo preduzeće "EIB international" iz Banjaluke, pet Novak Štrbac, dok je tri kancelarijska prostora kupio Univerzitet za poslovne studije - kazao je Nježić.

Dodao je da će ova sredstva biti usmjerena za namirenje povjerilaca za troškove stečajnog postupka.

- Potraživanja su oko 1,5 mil KM, dok je procijenjena vrijednost bila oko 907.000. Znači, i da je imovina prodata po procijenjenoj vrijednosti, ne bi bilo dovoljno da se podmire sva potraživanja povjerilaca - istakao je Nježić.

Dodao je da su na prodaju ostali vojni proizvodi, za koje nije bilo interesovanja, kao i elektromaterijali i inventar.

Vlasništvo

- Prava vlasništva će biti prenesena u onolikoj mjeri koliko je posjedovao i stečajni dužnik, što znači da kupci neće moći da uknjiže imovinu dok se ne podijeli cjelokupni prostor "Čajevca". Zato su ovi prostori i prodavani po nižoj cijeni - pojasnio je Nježić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.