NavMenu

Novi stadion na Grbavici primaće više od 20.000 gledalaca - Obnova košta više od 30 mil KM

Izvor: eKapija Srijeda, 27.02.2013. 15:48
Komentari
Podeli

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo predstavljen je projekat "Idejno rješenje rekonstrukcije i dogradnje stadiona Grbavica", javlja Radio Sarajevo.

Prema idejnom rješenju, stadion bi primao 21.726 gledalaca, a obnova stadiona u Zvorničkoj 27 bi, kako je istakao načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, koštala nešto više od 30 mil KM i dodao da se ovaj projekat može riješiti kreditiranjem.

Naglašeno je da se u realizaciju projekta moraju uključiti svi nivoi vlasti, kao i Fudbalski savez Bosne i Hercegovine.

- Jedan od kriterija ovog projekta bio je taj da nema velikih strukturnih promjena. Od terena, pa na dalje, stadion ostaje u onoj formi kakav je i sada. Vodili smo računa da sačuvamo ono što možemo sačuvati. Osnova je sjeverna tribina koja ostaje približno u istim gabaritima i skoro u istoj formi koja se prilagođava standardima FIFA-e i UEFA-e- rekao je Koldžo.

Na prezentaciji je rečeno da će sjeverna tribina biti rekonstruisana, jer ne ispunjava UEFA-ine standarde. Kapacitet ove tribine će se povečati, a dok će ostale tribine biti izgrađene potpuno nove.

Izgradnjom stadiona neće se remetiti saobraćajni tokovi koji ga povezuju.

Dimenzije stadiona će ostati iste (105x68), a planirano je postavljanje prirodne trave, kao i sistema za odvod i grijanje terena. Rasvjeta terena bi trebalo da bude postavljena po unutrašnjem obodu krova.

Na sjevernoj tribini planirana je izgradnja Muzeja FK "Željezničar". Ukupno je planirano 17 ulaza.

Parking, kapaciteta 277 automobila i 6 autobusa, biće smješten ispod pomoćnog terena.

Kako je naglašeno stadion će se graditi u fazama. Prva faza bi, kako je istakao Koldžo, bila gradnja tribina i terena, dok bi se pradeći sadržaj pravio u drugoj fazi. Planirana je i izgradnja 5 prostora gdje gledaoci mogu kupovati hranu i piće, dok će na južnoj tribini biti izgrađena dvije rampe za osobe sa invaliditetom.

Foto: www.radiosarajevo.ba

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.