NavMenu

Povodom 150 godina postojanja, "Nestle" gradi kompleks od tri istorijska objekta

Izvor: eKapija Srijeda, 13.02.2013. 08:46
Komentari
Podeli

"Nestle" gradi, u čast 150 godina postojanja, kompleks koji će sadržati tri istorijska objekta, prenosi B92.

Sadržaće prvobitnu fabriku, vilu u kojoj je nekada bila smještena poslovnica, kao i metalnu konstrukciju nekadašnjeg Bulonžerija.

Taj impozantni kompleks nalaziće se u ulici Boske u švajcarskom gradu Veve, gdje je osnivač kompanije Anri Nestle 1866. započeo proizvodnju slatkiša.

Ova korporacija za proizvodnju različitih vrsta prehrambenih proizvoda, prema pisanju švajcarske štampe, planira da do 2016. godine, kada će proslaviti 150 godina postojanja, obnovi stara zdanja i da u njihovom okruženju podigne centar sa pratećim sadržajima.

U kompleks će biti uključen prostor za animaciju djece, izložbeni prostor, restoran, bioskop za projekciju fimova o osnivanju kompanije i njenom razvoju, sale za konferenciju i butik.

Na dva sprata obnovljene fabrike biće smještena arhiva kompanije, za koju danas radi 283.000 ljudi širom svijeta.

Glavna atrakcija kompleksa biće Kosmos, u čijem sastavu će se nalaziti sedam tematizovanih paviljona koji će posjetioce kroz podzemne hodnike voditi u otkrivanje "Nestle" univerzuma.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.