NavMenu

Novi sportski centar u Prijedoru - U dvoranu sa velnes centrom, poslovnim prostorom, ljetnom pozornicom biće uloženo 2,63 mil KM

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 21.01.2013. 08:17
Komentari
Podeli

Budući izgled dvoraneBudući izgled dvorane

Za potrebe stambenog naselja "Urije" i Grada Prijedora, u septembru 2012. godine najavljena je gradnja sportske dvorane višestruke namjene, koja će zadovoljiti sportske potrebe naselja u kojem se gradi, a takođe i potrebe grada u cjelini, saznajemo u Zavodu za izgradnju Prijedora.

U prvoj fazi, koja se planira u ovoj godini i koja košta 950.000 KM, predviđen je prvi dio armiranobetonske konstrukcije. U drugoj fazi, vrijednoj 1.678.000 KM, predviđeni su preostali dio armiranobetonske konstrukcije, krovna čelična konstrukcija sa pokrovom, odvod vode sa krova, fasadni paneli krovne konstrukcije, gromobranske instalacija i dio zidarskih radova.

Investitor je Grad Prijedor, a nosilac izrade investiciono- tehničke dokumentacije je Zavod za izgradnju grada Prijedor.

Namjena i kapaciteti

Osnovna namjena dvorane je održavanje sportskih takmičenja u rukometu, košarci, odbojci, malom fudbalu i svim borilačkim sportovima.

Osnovno igralište je dimenzija 50x30 m, a visine 13 m. Svojim dimenzijama, opremljenošću i pratećim sadržajima u dvorani će biti moguće održavanje državnih prvenstava i međunarodnih takmičenja.

Kapacitet gladališta je 1.880 mjesta za posjetioce, 50 mjesta u VIP loži i 12 mjesta u loži za novinare.

Osnovna konstrukcija je armirano – betonska, krovna konstrukcija od čeličnih nosača, a raspon krovne konstrukcije iznosi 50x50 m.

- Izborom fasadnih materijala, aluminijske bravarije, objekat svojom termičkom obradom pripada kategoriji energetsko efikasnih, a projektovanjem ravnih prohodnih krovova na jugo-zapadnoj fasadi stvoreni su uslovi i za ugradnju solarnih panela i dalje unapređenje objekta u pravcu energetske efikasnosti - navode u Zavodu.

Sadržaji

Sportski sadržaji uz glavni teren su šest sportskih svlačionica, svlačionica za sudije, svlačionica za delegate, ambulanta za uzimanje uzoraka, dvije sale za zagrijavanje sportista (cca2x100,00 m2). Projektovana je i manja sala sa dvije svlačionice za trening borilačkih sportova koja je u funkcionalnom smislu zasebna i omogućava nezavisno korištenje od drugih sadržaja, te je pogodna za mlađe kategorije

Svi prostori kapacitetom zadovoljavaju standarde Evropske Rukometne federacije (EHF) i ostalih sportova koji su planirani za ovaj prostor.

Dvorana će imati i dodatne sportske sadržaje koji obogaćuju ponudu za buduće korisnike, a ujedno doprinose i razvoju sporta u gradu, pa će se naći takmičarska kuglana sa četiri staze i ugostiteljski sadržaj. Tu je i wellness centar koji osim usluge za vanjske korisnike omogućuje i kvalitetne pripreme za sportiste.

Zelenilo, parking, poslovni prostor

Ulaz u dvoranuUlaz u dvoranu

- Planirano je da se sve slobodne površine u okviru parcele, bez obzira u kojoj se zoni nalaze urede prema budućim potrebama korisnika i maksimalno moguće ozelene. Takođe je planirano formiranje zelenog tampona (visokog drveća) prema Ulici Prve Krajiške Brigade, radi ublažavanja negativnih posljedica po životnu sredinu sa ovog prostora, poput buke i prašine - rečeno je iz Zavoda za izgradnju grada Prijedor.

Ostvareni kapacitet parking prostora je 122 mjesta za automobile i 4 parking mjesta za autobuse. Uređeni plato (površine 2.380m2) ispred dvorane, budući pješački trg, imaće ljetnu pozornicu, kojom bi se obogatili ljetni kulturni sadržaji budućeg objekta.

U prizemlju do glavne saobraćajnice, polivalentnom funkcijom, isprojektovan je poslovni prostor koji omogućava niz poslovno-trgovačkih sadržaja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina

Banjaluka dobija stambeno-poslovni kompleks The Simphony, evo kako će izgledati (FOTO)

Rezidencijalno-poslovna zgrada pod nazivom Simfonija (The Simphony) biće izgrađena u Ulici olimpijskih pobjednika u blizini Gradskog stadiona i zgrade Rаdio-televizije Republike Srpske u Banjaluci. Investitor je ovo zemljište dobio kao zamjenu za parcelu starog kina "Kozara". Pripremni radovi na izgradnji velelepne zgrade počeli su prije nekoliko dana. Investitor (ista kompanija koja je stajala iza projekta Cinema tower) je objavio

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.