NavMenu

Vile kao iz američkih filmova - Kompanija "Mujen" gradi ekskluzivno naselje u blizini Novog Pazara

Izvor: eKapija Petak, 11.01.2013. 09:28
Komentari
Podeli

Luksuzno naselje slično onim u američkim predgrađima, uskoro će dobiti i Novi Pazar, i to na samo 2,5 km od centra grada. Pazarska kompanija "Mujen" na proleće 2013. počeće izgradnju ekskluzivnog stambenog kompleksa, na površini od 11 hektara.

Mondensko naselje trebalo bi da se sastoji od 150 vila, površine od 120 do 200 m2, na parcelama od po 5 ari. Osim toga, planirana je izgradnja sportsko–rekrativnih terena, razmatra se i mogućnost izgradnje tržnog centra, a možda čak i akva parka. Oko celog kompleksa postojaće trim staza, dužine oko 7 kilometara.

Kako kompanija "Mujen" već gradi luksuzne objekate u Budvi, Beogradu, kao i na Kopaoniku, zbog velikog obima posla odlučila je da za projekat u Novom Pazaru potraži poslovnog partnera, kaže za "eKapiju" Salko Đukić iz firme "Mujen".

- Mi svakako počinjemo izgradnju na proleće 2013, ali nam je partner potreban kako bismo završili čitavo naselje za dve do tri godine. "Mujen" će finansirati deo projekta, bar prvih 50 vila, a potencijalni investitor može da učestvuje sa 10, 20% ili 80%, po dogovoru – objašnjava naš sagovornik.

Iz regiona, ali i cele Evrope, već se javljaju zainteresovani investitori, dodaje Đukić, i napominje da je zasad reč "samo o početnim razgovorima".

U pazarskoj firmi poručuju da su spremni na razne vrste kompromisa, te da postoji mogućnost da se izvrše promene na ovom projektu, ukoliko to budući partner bude tražio.

Potencijalni investitor ne treba da razmišlja o građevinskim dozvolama, jer u "Mujenu" kažu da je obezbeđena sva neophodna dokumentacija, kao i da postoji sva potrebna infrastruktura.

- Za ovaj kompleks već je izvršena parcelacija zemljišta. Pristupni putevi su uređeni, ali zasad nisu asfaltirani zbog mehanizacije koja će biti korišćena prilikom izgradnje naselja. Asfaltiranje je u planu odmah nakon završetka radova – objašnjava naš sagovornik.

Kompanija "Mujen" spremna je i na prodaju određenog dela parcele na kojoj je predviđena izgradnja stambenog kompleksa, ukoliko partner ima drugačije planove. Okvirna cena polovine parcele je 2,5 mil EUR, ali postoji i mogućnost kupovine manjeg dela zemljišta.

Tender za izvođače radova biće raspisan sa prvim danima proleća, kažu stručnjaci kompanije "Mujen", koji su i izradili idejno rešenje budućeg kompleksa.

Vile sa bazenom

Planirano je da sve vile budu jednospratne - u prizemlju će biti dnevna soba i kuhinja, a na spratu spavaće sobe i kupatila. "Mujen" naselje pravo je mesto za one koji žele potpuno opuštanje u sopstvenom domu - u uređenim dvorištima, ušuškanim u zelenilo, svaka kuća će imati i sopstveni bazen.

No, kako kaže sagovornik našeg portala, moguće su i sve promene, kako entrijera tako i eksterijera u skladu sa zahtevima kupaca.

- Ako neko, na primer, želi nižu cenu, kuća ne mora da ima bazen ili može biti manje kvadrature. To možemo da uradimo bez ikakvih problema - objašnjava Đukić.

Od 60.000 do 120.000 EUR

Nesvakidašnji dizajn, kvalitetna i luksuzna gradnja, mogli bi nas navesti da pomislimo kako ove nekretnine sebi mogu da priušte samo bogati. Međutim, iako je reč o eksluzivnom kompleksu, cene kvadrata će biti vrlo pristupačne. Kako veruju u novopazarskoj kompaniji, to će biti još jedan razlog da se potencijalni kupci odluče upravo za ove vile.

- Cene će se kretati od 60.000 EUR, koliko staje kuća od 120 kvadrata, pa sve do 120.000 EUR, koliko je potrebno izdvojiti za najveće vile od 200 m2 - procenjuju u "Mujenu".

To znači da će se kvadrat u ovom elitnom kutku kretati oko 500 do 600 EUR, što je jeftinije od prosečne cene nekretnina u Novom Pazaru.

Kupci iz dijaspore

- Specifičnost ovog naselja je to što nudi takozvani "evropski način života" - dodaje Dukić.

- S jedne strane, uživaćete u miru kuće okružene višedecenijskom borovom šumom, udaljeni od gradske gužve i vreve, dok ćete istovremeno imati sve pogodnosti modernog urbanog naselja, kao da živite u samom centru grada.

Budući stanovnici će ovde naći udobnost i mir, ali i sigurnost na čemu pazarska kompanije posebno insistira. Ovo naselje će biti ograđeno, a ulaziće se isključivo na glavnu, veliku kapiju. Čitav kompleks će biti pokriven video nadzorom, a biće angažovano i fizičko obezbeđenje.

Proteklih decenija mnogo stanovnika Novog Pazara i okoline otišlo je "trbuhom za kruhom" i nastanilo se u zemljama širom sveta. Baš ti ljudi iz dijaspore su potencijalni kupci ekskluzivnih vila, ukoliko žele da kupe nekretnine ovde ili možda planiraju da se vrate u Srbiju, procenjuju u firmi "Mujen".

I.M.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.