NavMenu

Ministarstvo stambene politike i Fond Kantona Sarajevo na proljeće 2013. počinju izgradnju još 40 stanova

Izvor: eKapija Četvrtak, 10.01.2013. 15:39
Komentari
Podeli

Interes za kupovinu stanova za stambeno zbrinjavanje mladih u vogošćanskom naselju Rosulje zbog ekonomske krize je u opadanju, ali prema riječima Čedomira Lukića, kantonalnog ministra stambene politike, u narednom periodu može se očekivati bolja prodaja, piše "Oslobođenje".

- Kada smo prije nekoliko godina krenuli u realizaciju ovog projekta, cilj nam je bio da što više mladih dobije priliku da za neku razumnu cijenu kupi stan. Ponudili smo cijenu koja je u tom trenutku bila najpovoljnija, ali ekonomska situacija se pogoršala tako da je interes opravdano manji. Međutim, ne možemo biti nezadovoljni jer smo od 160 stanova, koliko ih je izgrađeno u Rosuljama, do sada prodali 110. Javni poziv za kupovinu stana po povoljnim uslovima i dalje traje i mi očekujemo da ćemo početkom naredne godine prodati i ove stanove - optimističan je ministar Lukić.

Pored već izgrađenih 160, Ministarstvo stambene politike zajedno sa Fondom Kantona Sarajevo za izgradnju stanova planira novu gradnju, prenosi "Oslobođenje".

- Gradit ćemo još 40 stanova i to će najvjerovatnije krenuti na proljeće. Kvadratni metar stana košta 1.580 KM sa PDV-om, a Fond daje popust, tako da se cijena može spustiti i do 1.520 KM u zavisnosti od načina plaćanja - kaže ministar Lukić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.