NavMenu

"Ikea" pokreće izgradnju robne kuće u Zagrebu u proljeće 2013.godine - Investicija od 100 mil EUR

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 31.12.2012. 11:37
Komentari
Podeli

Švedska "Ikea" planira da počne izradnju prve robne kuće u Hrvatskoj u martu ili aprilu 2013. godine, saopšteno je iz te kompanije.

"Ikea" je, kako se navodi, podnela zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za objekat u Zagrebu. Zahtjev je, kako prenose hrvatski mediji, zvanično podnijet pošto su riješene sve imovinsko-pravne i administrativne pretpostavke za početak gradnje. Robna kuća na istočnom izlazu iz Zagreba kod Ivanje reke u opštni Rugvica trebalo bi da bude otvorena godinu dana pošto počnu radovi.

- Zakonski rok za izdavanje građevinske dozvole je maksimalno 45 dana i 15 dana nakon izdavanja za njenu pravosnažnost, pa očekujemo da će građevinski radovi početi tokom marta ili aprila 2013. - navodi se u saopštenju.

Prema navodima "Ikee", intenzivno zapošljavanje nastaviće se i u 2013, a kulminacija će biti šest mjeseci pred otvaranje robne kuće, kada se očekuje zapošljavanje do 200 radnika.

Ukupna investicija švedskog trgovačkog diva iznosiće oko 100 mil EUR, a u njoj će raditi ukupno 350 radnika.

U maju 2011. godine iz švedske kompanije je saopšteno da se na konkurs za osam pozicija unutar buduće robne kuće "Ikea" u Zagrebu prijavilo čak 2.483 kandidata iz 23 države, od kojih troje iz Srbije. Najviše prijavljenih bilo je iz Hrvatske i to iz Zagreba i Zagrebačke županije.

Otvaranje "Ikee" u Hrvatskoj se najavljuje već godinama. Iako je očekivano ranije, po svemu sudeći sačekaće ulazak Hrvatske u Evropsku uniju planiran za 1. jul 2013.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.