NavMenu

Ilijaš: Izgradnja stambeno-poslovnog objekta na Banovcu

Izvor: eKapija Četvrtak, 13.09.2012. 08:20
Komentari
Podeli

Izgradnja stambeno-poslovnog objekta počela je danas na Banovcu (Ilijaš).

Muamer Fazlić, direktor preduzeća "Fazum-gradnja" d.o.o.Ilijaš, izvođač radova, kazao je da se radi o aktraktivnoj stambenoj zgradi koja se sastoji od podzemne garaže, prizemlja i šest etaža. Garažni prostor je negdje oko 500 kvadrata zajedno sa zajedničkim prostorijama. Poslovnog prostora ima oko 150 kvadrata i stambenog prostora oko 1.600 kvadrata.

Fazlić napominje da kao izvođači radova imaju obavezu prema Ministarstvu prostornog uređenja Kantona Sarajevo da izdvoje 40 posto stambenog fonda, tj. oko 10 stanova za njihove kategorije.

Ministarstvo će raspisati konkurs za određenu populaciju s tim što će omogućiti kreditnu liniju kako bi im se omogućila kupovina ovih stanova.

Polaganju kamena temeljca prisustvovao je i načelnik Općine Ilijaš Nusret Mašić.

On je kazao da se radi o jednoj od tri lamele stambeno-poslovnog objekta. Naglasio je da je raspisan konkurs za još dvije lamele i podzemne garaže u sklopu ovog projekta. Da bi dobili što jeftiniju stambenu izgradnju, Ministarstvo stambenih poslova, učestvovalo je pomoću opremanja infrastrukture. Tako će pojeftiniti izgradnja i stanovi.

Načelnik Mašić ističe da je prošle godine usvojen regulacioni plan za Banovac što omogućava da se nesmetano nastavi izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa na ovoj lokaciji. Najavljuje se konkurs za tržni centar na istom lokalitetu.

Sve su ovo faktori koji će omogućiti da Ilijaš krene dalje, s novim radnim mjestima i ovo je samo mali početak, kaže Mašić.

Naredne godine, krajem ljeta, projekat bi trebao biti u potpunosti završen i zgrada useljena.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.