NavMenu

Sarajevo: Naredne godine izgradnja 146 stanova na Dobrinji V

Izvor: eKapija Utorak, 27.12.2011. 12:10
Komentari
Podeli

Kantonalni stambeni fond u Sarajevu naredne godine nastavlja sa gradnjom zgrada u naselju Dobrinja V, u općini Novi Grad, gdje će se stanovi kupovati po povoljnijim uslovima. Na stanove će moći aplicirati mladi bračni parovi i posebne kategorije stanovništva koje nemaju riješeno stambeno pitanje, a cijenu metra kvadratnog odredit će kantonalna vlada.

(Foto: 3D prikaz objekta "B")

Ukoliko Skupština Kantona Sarajevo odobri plan rada Fonda, u narednoj godinu nastavit će se izgradnja novih 146 stanova i 14 poslovnih prostora. Radi se o drugoj fazi realizacije izgradnje stambenog poslovnog objekta E koji će imati sedam lamela i ukupno 250 stanova.

Kantonalni stambeni fond priprema gradilište i za izgradnju stambeno–poslovnog objekta B, također na Dobrinji V, gdje će biti izgrađeno 160 stanova i 18 poslovnih prostora. Pripremne aktivnosti obuhvatat će dobijanje saglasnosti na lokaciju od komunalnih organizacija te obezbjeđenje ostalih uslova za dobijanje građevinske dozvole.

U narednoj godini treba se donijeti i konačna odluka o ulaganju u stambeno-poslovni objekat sa oko 85 stanova 16 poslovnih prostora u naselju Lužani, na Ilidži. Kantonalni stambeni fond stupit će u kontakt sa vlasnicima zemljišta, kako bi ocijenio ekonomsku opravdanost daljnjih ulaganja u izgradnju stanova na ovom lokalitetu.

U 2012. godini planiran je završetak izgradnje garaže uz objekat H 1-5, čiji će tehnički prijem i primopredaja biti urađeno u aprilu naredne godine.

N.Voloder

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Projekti"

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj, Finansije

Jedinstveni TAG uređaj biće vezan za kreditnu karticu

Usklađivanje sistema elektronske naplate putarine na auto-putevima Srpske i Srbije korisnicima usluga znatno će olakšati plaćanje putarine.putarine Omogućiće i rasterećenje saobraćajne mreže i smanjenje gužvi. Upotreba jedinstvenog taga trebala bi da počne početkom turističke sezone, kažu u Autoputevima Srpske. - Funkcionisaće na način da funkcioniše i u Republici Srpskoj i u Srbiji, sa istim tagom će se moći prolaziti i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.