NavMenu

Projekat "Jahorina Eco Wellness" čeka investitore

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 12.12.2011. 10:07
Komentari
Podeli

Opština Trnovo završila je idejni projekat "Jahorina Eco Wellness" koji ima za cilj unaprijediti turističku ponudu bh. ljepotice Jahorine, potvrdila je za ekapija.ba Mira Tepavčević, stručni saradnik za informisanje i društvene djelatnosti u Opštini Trnovo.

Budući Wellnes centar zauzimat će površinu od 1.500 m² i planiran je u okviru Regulacionog plana Jahorina na lokalitetu Obućina bare, na nadmorskoj visini od oko 1.650 m.

Wellnes Centar na Jahorini pružat će idealne uslove za odmor, rekreaciju i relaksaciju. Kako bi turistima olakšala dolazak i omogućila prijatniji boravak, opština Trnovo je do sada realizovala nekoliko projekata na Jahorini, odnosno izgradila je saobraćajnice i parking, kišne i fekalne kanalizacije i javnu rasvjetu.

Tepavčević kaže kako je Opština Trnovo osim idejnog projekta, pripremila i svu potrebnu dokumentaciju.

"Zbog teške ekonomske situacije nažalost projekat je još na listi čekanja, jer traži milionska ulaganja", ističe Tepavčević, pojašnjavajući kako je realizacija zamišljena kroz javno-privatno partnerstvo, između opštine i potencijalnog investitora, gdje bi opština preuzela obavezu za zemljište, rentu i uređenje.

Ona kaže kako vrijedi u ovaj projekat investirati, prvenstveno zbog blizine glavnog grada države, koji se nalazi na 28 kilometru od Sarajeva, dok je od glavnog grada Srbije udaljen 320 kilometara, a od Zagreba (Hrvatske) 350 kilometara.

E. Ko.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Projekti"



Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.