NavMenu

Završeni radovi na uređenju Industrijske zone "Bekto-Precisa"

Izvor: eKapija Petak, 09.12.2011. 16:21
Komentari
Podeli

U prisustvu brojnih zvanica, predstavnika Općine Goražde i BPK-a, te predstavnika mjesnih zajednica, danas je u MZ Goražde III upriličena svečanost povodom završetka radova na izmještanju vodovoda i uređenju i adaptaciji ulice Ibrahima Popovića u industrijskoj zoni "Bekto Precisa".

Riječ je o projektu vrijednom 385. 000, 00 KM koji su zajednički finansirali Općina Goražde, Vlada BPK-a i Federalno ministarstvo poduzetništva, razvoja i obrta. Svečanu vrpcu presjekli su načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović, premijer BPK-a Emir Frašto i predsjednik Savjeta MZ Goražde III Esad Šubo.

Načelnik općine Goražde istakao je važnost projekta te naglasio kako je veoma zadovoljan izvedenim radovima.

"Riječ je o veoma važnom projektu koji iznosi 385 000 KM. Projekat smo radili u 3 faze i to izmještanje glavnog vodovoda Vitkovići-Goražde, koji je mogao u slučaju pucanja cijevi da napravi velike i nesagledive posljedice u ovoj industrijskoj zoni. To smo riješili. Zatim, druga faza bila je rješavanje površinskih voda koje su bile veliki problem kako za građane, tako i za cijelu industrijsku zonu i druge institucije koje ovdje djeluju", kazao je Ramović, dodajući da su sa ovim finalnim projektom završili asfaltiranje ovog dijela puta gdje su od Federalnog ministarstva za poduzetništvo, razvoj i obrt dobili po projektu 120.000 KM, Vlada BPK-a uplatila je 127.000 KM, a ostalo Općina Goražde.

Radove na su izvodile goraždanske firme JKP "6 mart", "Okac" i "Goražde-putevi".

Inače, za narednu godinu planirani su radovi na uređenju u indsutrijskoj zoni Pobjeda, koje će Općina Goražde realizovati zajedno sa Vladom BPK-a i višim nivoima vlasti.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.