NavMenu

Javna aukcija: Bivši Pevecov centar prodaje se po početnoj cijeni od 32 miliona KM

Izvor: eKapija Utorak, 25.10.2011. 15:49
Komentari
Podeli

Javna prodaja Pevecovog tržnog centra u Banjaluci zajedno sa parking prostorom zakazana je za 2. novembar 2011. godine na Osnovnom sudu u Banjaluci. Prodaju imovine pokrenule su Raiffeisen Bank BiH i Raiffeisen BANK ZRT Mađarska, koje su kreditirale izgradnju poslovnog prostora i koje sada potražuju više od 28 miliona konvertibilnih maraka.

Podsjećamo, hrvatska kompanija Pevec 2008. godine u banjalučkom naselje Derviši otvorila je prodajni centar u koji je uloženo oko 27 miliona eura za izgradnju i nabavku robe. No, 15 mjeseci nakon otvaranja dolazi do blokade računa i pokretanja stečajnog postupka zbog velikih finansijskih problema u koje je zapala matična kompanija u Hrvatskoj.

Skupština povjerilaca donosi odluku da se stečajni postupak vodi u pravcu likvidacije, odnosno da se imovina ovog trgovačkog centra unovči, a povjerioci namire. Tako će povjerioci biti namireni iz stečajne mase, dok će banke namiriti svoja potraživanja prodajom imovine na koju imaju zalog.

Stečajna upraviteljica ovog preduzeća Mirjana Golić potvrdila je za eKapiju da će naredna javna aukcija biti treći pokušaj prodaje imovine, nakon što su dva prethodna, zbog manjka interesovanja kupaca, završila neuspjehom.

Površina bivšeg prostora Peveca iznosi 24 hiljade metara kvadratnih, a na prodaji se nalazi i 380 unutrašnjih i vanjskih parking mjesta. "Po zakonu o izvršnom postupku, imovina se prodaje prema vrijednosti koju procjeni vještak građevinske struke. Na prvom ročištu nije bilo kupaca, iako se po zakonu imovina može prodati za cijenu do 50 posto procjenjene vrijednosti . Na drugom ročištu, cijena je išla do 30 posto, ali ni tada nije bilo kupaca", kazala je Golić.

Naredna prodaja ide metodom neposredne pogodbe, utvrđena vrijednost nekretnina iznosi 32.140.025,40 KM i predstavlja početnu cijenu za nadmetanje. Ovog puta neće biti ograničenja za najnižu cijenu ispod koje se ne može prodavati imovina, te će objekat za zemljištem otići u ruku kupcu koji da najbolju ponudu.

N.Voloder

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Hrvatska kompanija kupila banjalučki Sim impex - Nova akvizicija jača poziciju na tržištu autodijelova

Hrvatska CIAK Grupa kupila je jednog od najvećih distributera auto dijelova u BiH, firmu SIM Impex Banjaluka, čime je postala lider na domaćem tržištu u ovoj oblasti prenosi BiznisInfo.ba. Ugovor, koji je potpisan 16. aprila, uključuje preuzimanje dviju kompanija, Stahlgruber trgovina Ljubljana i SIM Impex Banjaluka, koje su članice LKQ Europe. SIM Impex iz Banjaluke se pozicionirao među lidere u distribuciji rezervnih dijelova, opreme

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.