NavMenu

Ponovo oglašena prodaja Olimpijske kuće na Bjelašnici - Početna cijena skoro pola miliona maraka

Izvor: eKapija Četvrtak, 04.07.2024. 08:31
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: beeboys/shutterstock.com)Ilustracija
Poslije neuspješne prodaje oglašene početkom godine, Kantonalna agencija za privlačenje i privatizaciju KS ponovo je juče objavila javni poziv za učešće u aukcijskoj prodaji Olimpijske kuće na Bijelašnici, po cijeni koja je ista kao u februaru ove godine - 465.700 KM.

Olimpijska kuća na Bjelašnici nalazi se u KO Presjenica, a uključuje zemljište uz zgradu površine od 983 m2 i pomoćne zgrade od 235 m2, sa upisanim pravom vlasništva KJP ZOI 84 Olimpijski centar Sarajevo.

Ranije je saopšteno da prethodna prodaja Olimpijske kuće na planini Bjelašnici, zakazana za 22. februar nije ni održana jer nije bilo prijavljenih učesnika.

Ipak, početna cijena je ovog puta ostala ista, a kako se navodi u pozivu, utvrđena je na osnovu procjena fer tržišne vrijednosti nekretnina i potvrđena Odlukom Vlade Kantona Sarajevo od 14. decembra 2023 godine. Prodaja nekretnine ispod početne cijene, kako se navodi u pozivu, neće se provoditi.

Za učešće je potrebno uplatiti depozit od 46.570 KM, a učesnik aukcije umjesto depozita može dostaviti bankovnu garanciju na iznos depozita koja mora biti bezuslovna, neopoziva i plativa na prvi poziv Kantonalne agencije za privlačenje investicija i privatizaciju, sa rokom važenja najmanje 60 dana od krajnjeg roka za dostavu prijava.

Aukcija će se održati u aukcionarskom centru Kantonalne agencije za privlačenje investicija i privatizaciju, Ul. Aleja Bosne Srebrene bb – prizemlje, Sarajevo, dana 30. jula 2024. sa početkom u 11:00 sati. Registracija učesnika za aukciju će početi 2 sata prije početka aukcije.

Zainteresovane osobe se za sve dodatne informacije vezane za predmet prodaje i pregled predmeta prodaje mogu obratiti Kantonalnom javnom preduzeću ZOI '84 Olimpijski centar Sarajevo Sarajevo, a više informacija o samom pozivu možete pročitati OVDJE.

D. S. G.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

12.07.2024.  |  Agro, Industrija, Građevina

Vlada RS odobrila 500.000 KM Našoj mljekari za izgradnju prerađivačkih kapaciteta (VIDEO)

Vlada RS je na sjednici u četvrtak donijela Odluku o odobravanju 500.000 КM Našoj mljekari Banjaluka, na ime ostvarivanja prava na podsticajna sredstva za unapređenje sektora mljekarstva kroz izgradnju prerađivačkih kapaciteta. Pokretanje sopstvene prerade mlijeka je jedan od imperativa koji već neko vrijeme zaokuplja jedan veći broj članova Udruženja poljoprivrednih proizvođača – mljekara Republike Srpske. - Ovo Udruženje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.