NavMenu

U sarajevskom naselju Mojmilo uskoro kreće gradnja stambeno-poslovnog kompleksa sa 119 apartmana (VIDEO)

Izvor: Klix Petak, 19.01.2024. 11:24
Komentari
Podeli
(Foto: MFC)

Na području općine Novi Grad, tačnije u sarajevskom naselju Mojmilo, uskoro bi trebala početi gradnja novih stambeno-poslovnih zgrada pod nazivom Novo Mojmilo, koje projektuje arhitekta Amir Vuk Zec.

Zgrade će, kako je planirano, biti izgrađene uz ulicu Safeta Hadžića, u naselju Mojmilo.

Tim povodom, u razgovoru za Klix.ba direktor kompanije MFC Muhamed Emin Fattah govorio je o detaljima samog projekta kao i njegovom utjecaju na cjelokupno okruženje.

- Početak radova je planiran krajem aprila odnosno početkom maja. Ono što već naznačavamo kupcima jeste da se Lamela 1 završava za 24 mjeseca od početka gradnje. Dajemo sebi i šest mjeseci prostora, pri potpisivanju ugovora, za etažiranje i tehnički prijem - navodi direktor.

Kada je riječ o saradnji sa Općinom Novi Grad, iz kompanije ističu kako nikakvih problema nije bilo kada je riječ o dozvolama koje se tiču objekta i da je sve rađeno po regulacionom planu i uz saglasnost općine.

- Nikakvih problema nismo imali jer postoji regulacioni plan na toj parceli i radilo se po tom planu. Općina nam je izašla u susret jer se sve radilo po planu. Platili smo i prvi dio rente, ostatak će se platiti u narednom periodu shodno našem dogovoru sa opštinom. Imamo izdatu urbanističku dozvolu, pravosnažnu, i već je prodato ili rezervisano 15-20 apartmana - navodi u razgovoru.

Kako je naglašeno u opisu projekta, kompleks čine dvije lamele (I i II) sa zasebnim ulazima, ukupno 119 poslovnih apartmana i 119 garažnih mjesta. Veličine apartmana se kreću od 40 do 150 metara kvadratnih. Projekat krasi devet dvoetažnih apartmana kao i dva penthousea.


- Ovdje se radi o poslovnim apartmanima. Ono što njih karakteriše, za razliku od samo stambenih apartmana, jeste da njihova namjena može automatski biti i poslovna u smislu da se mogu koristiti za izdavanje, mogu se u njima otvarati ordinacije ili kancelarije. U slučaju stanovanja, potrebno je predati zahtjev za izmjenu priključka električne energije kako bi se umanjila tarifa. U kompleksu će biti restoran i teretana koja je zamišljena da bude isključivo za stanare kompleksa - pojašnjava.Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Agro

Za ovu biljku se vjeruje da donosi blagostanje i sreću

Bogatstvo, blagostanje i moć, zadovoljstvo u poslovnom i privatnom svijetu i sreću po narodnim predanjima donijeće vam biljka pilea peperomioides, popularno nazvana kineski dolar. Baš kao što joj ime govori, svi finansijski stručnjaci i imućni ljudi u svom životnom prostoru posjeduju baš ovu biljku okruglih listića i tanke stabljike. Ali, postali milioneri ili ne, ova biljka će vas svojim prisustvom u prostoriji oplemeniti i sam

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.