NavMenu

Turci i Saudijci zainteresovani za izgradnju Turističko-rehabilitacionog centra na Uni?

Izvor: eKapija Petak, 15.04.2011. 10:53
Komentari
Podeli

U cilju razvijanja medicinske i turističke ponude na području Bihaća pokrenut je projekat izgradnje Turističko-zdravstvenog rehabilitacionog centra u čijem sastavu će se nalaziti hotel sa pet zvjezdica, razni sportski sadržaji i niz medicinskih objekata koji će se koristiti za liječenje i rehabilitaciju.

Centar će biti smješten uz obalu rijeke Une u blizini nacionalnih parkova prirodne NP Una i NP Plitvice u Hrvatskoj.

Projekat je opravdan sa svih aspekata, jer se njim stvara mogućnost za otvaranje novih radnih mjesta, povećava poslovna učinkovitost, povećavaju se doprinosi zajednice...

Građevinska vrijednost projekta procjenjuje se na oko 10 miliona eura, dok je prema projektu vrijeme povrata investicije oko tri godine.

Hotel će imati pet zvjezdica sa 220 ležajeva, 100 soba i pet apartmana. U kompleksu će se nalaziti i restoran sa 300 sjedećih mjesta, cafe sa 60 sjedećih mjesta, cocktail bar sa 80 sjedećih mjesta, noćni klub sa 80 sjedećih mjesta...

U kompleksu će biti smješteni: zatvoreni i otvoreni bazeni sa fitnes centrom, sauna i terapija, garderoba, skladišni prostor, garaža sa 40 parkirnih mjesta, kuhinje s ostavom, prostor za izložbe i seminare, konferencijska dvorana, stomatološka ordinacija, zubna laboratorija, ultrazvučna dijagnostika, mikro-biološka laboratorija, ginekološka ordinacija, ortopedija, neuropsihijatrija, dermatologija, unutarnja-kardijalna hirurgija...

Projekat je zamišljen tako što će kompleks zgrada biti postavljena u obliku slova "U" uz prilagođavanje konfiguraciji terena.

Idejni projekt je nedavno predstavljeni i na Sarajevo Business Forumu, a njegov inicijator je prim. doc. dr. SC. Adem Salihagić, osnivač privatne ustanove Zdravlje "MedicoOral-AS" u Bihaću, koja već ima oko 70.000 m2 vlastitog zemljišta za ovu namjenu.

Bračni par Salihagić za ekapija.ba kaže kako je predstavljanje na Sarajevo Business Forumu bilo uspješno.

"Zainteresovanost za projekat pokazala je jedna kompanija iz Turske koja se inače bavi medicinskim turizmom. Interesovanje su pokazali i Saudijci. Projekat vrijedi i nadamo se da će se naći investitor", kažu Salihagići, naglašavajući kako se čeka građevinska dozvola, već je urađen idejni projekat, pribavljena urbanistička saglasnost gdje stoji da je na ovom području dozvoljeno graditi objekat ove namjene.

E. Ko.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Projekti"

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.