NavMenu

U Banjaluci niče jedinstven kompleks luksuznih kuća - Novi koncept stanovanja i tipska gradnja (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 11.05.2023. 14:59
Komentari
Podeli
(Foto: VMN Studio)
U banjalučkom naselju Novakovići u neposrednoj blizini Prijedorske petlje, počelo se sa gradnjom kompleksa luksuznih tipskih kuća, koji je prema riječima Stanislave Ligke, vlasnice agencije Saga Nekretnine koja radi ekskluzivnu prodaju ovog projekta, jedinstven građevinski poduhvat na ovim područjima.

Kako Ligka ističe za eKapiju, investitor projekta (SVV Real Estate) je švajcarska firma, čiji su vlasnici naši ljudi koji već dugo žive i rade u Švajcarskoj, gdje se bave poslovima iz oblasti gradnje.

- Do sada kod nas nisu investirali, radili su više projekata u Srbiji, a ovo je prvi projekat ove vrste koji realiziju ovdje. Željeli su da to bude nešto drugačije, nešto što do sada ovdje nije građeno, tako da smo zajednički došli do ideje da gradimo ovaj projekat luksuznih kuća. Meni, koliko je poznato, ima nekoliko sličnih projekata, ali koji su još na papiru, tako da je ovo jedan od prvih koji se realizuje - dodaje Ligka.

Arhitektonsko rješenje projekta potpisuje VMN Studio, Nikica Mandić i Valentina Savić Mandić.

New Life Residence je projekat ekskluzivnih porodičnih kuća koncipiran u skladu sa potrebama modernog životnog stila. Kuće se grade u naselju Novakovići, u Ulici Jovan Bijelića, na cca 8.000m² zemljišta, na kome je prema regulacionom planu formirano osam građevinskih parcela za gradnju osam individalnih objekata korisne površine 180 m² sa pripadajućm zemljištem. Velična parcela se kreće od 500 do 900 metara kvadratnih.

- Posebna pažnja posvećena je uređenju zelenih površina oko planiranih stambenih objekata sa stručnim odabirom hortikultura - navodi se u idejnom projektu, a ono što je specifičnost jeste da se sve kuće grade po sistemu "ključ u ruke" sa ugrađenom kuhinjom i kuhinjskim aparatima, led osvjetljenjem, podnim grijanjem (toplotne pumpe), smart home opremom i još mnogo toga. Naročito važno je naglasiti da je kompletno naselje povezano sa gradskom vodovodnom i kanalizacijonom mrežom. Nalazi se u neposrednoj blizini škole i vrtića i odlično je povezano kako sa centrom grada tako i sa mnogom važnim centrima.

- Projekat je krenuo sa izgradnjom, trenutno se grade prve dvije od osam kuća, koliko ih je planirano u prvoj fazi. Prve dvije kuće planirano je da budu useljive u oktobru, a preostale do februara, marta 2024. godine. Zainteresovanost za kupovinu kuća već sada je inzenađujuće velika, te vjerujemo da će se projekat proširiti i na sljedeće faze gradnje - ističe Ligka.

S.T.


Fotogalerija
Kompleks New Life - Banjaluka
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.11.2023.  |  Energija, Industrija, Građevina

Ministarstvo energetike i rudarstva RS dodijeljuje podsticaje od 2 mil KM - Prijave do 6. decembra

Ministarstvo energetike i rudarstva RS raspisalo je javni poziv za dodjelu novčanih podsticaja u iznosu od 2 mil KM. Dodijeljena sredstva podsticaja predstavljaju državnu pomoć male vrijednosti koja se može dodijeliti jednom privrednom društvu i koja ne može preći iznos od 390.000 КM (računajući period od tri fiskalne godine, tekuća i dvije prethodne). Podsticaji su planirani budžetom Republike Srpske za 2023. godinu, u okviru

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.