NavMenu

Jablaničani iščekuju završetak sportske dvorane vrijedne 7 miliona KM

Izvor: eKapija Srijeda, 23.02.2011. 08:08
Komentari
Podeli

Izgradnja sportske dvorane u Jablanici u koju će biti uloženo sedam miliona KM uskoro ulazi u drugu fazu, a brojni ljubitelji sporta sa nestrpljenjem očekuju otvaranje ovog prezentativnog objekta. Gradska dvorana gradi se u samom centru grada, pored magistralnog puta, a njena površina iznosit će oko pet hiljada metara kvadratnih, kapaciteta dvije hiljade sjedećih mjesta.

Kako saznajemo u općini Jablanica, prva faza građevinskih radova na ovom kapitalnom projektu je već završena. Trenutno je nastupio manji zastoj u izvođenju radova, zbog administrativnih prepreka u izboru najpovoljnijeg ponuđača.

"U prvoj fazi radova, završena je izgradnja velike podzemne garaže te grubi građevinski radovi na samom objektu. Preostaje sada pokrivanje objekta, a pošto smo morali ponoviti proceduru javnih nabavki, izgradnja je privremeno bila zaustavljena. Uskoro očekujemo nastavak izgradnje dvorane koji će vjerujem obradovati sve naše sugrađane", kaže Omer Karić iz Odsjeka za odnose sa javnošću općine Jablanica.

Najveći dio sredstava za izgradnju gradske sportske dvorane obezbijedila je općina Jablanica iz budžeta. Od sedam miliona KM koliko iznosi vrijednost investije, dva miliona KM osigurano je putem kredita kod komercijalnih banaka. Projekat su jednim dijelom finansijski pomogli Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA) i Vlada Nizozemske u sklopu Projekta upravne odgovornosti GAP.

Izvođač radova u prvoj fazi radova bila je građevinska kompanija "Babić" iz Jablanice, dok je nadzor vršila kompanija "Plan" iz Konjica. Inače, ovaj hercegovački grad trenutno podsjeduju sportsku dvoranu manjeg kapaciteta, koja ne može da zadovolji potrebe svih sportskih klubova u Jablanici. Izgradnjom novog objekta, jablanički sportisti napokon će dobiti adekvatan prostor za rad. Ukoliko sve bude teklo po planu, otvaranje će biti upriličeno naredne godine, a ovo će biti jedna od najvećih sportskih dvorana u Hercegovini.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Projekti"

N.V.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.