NavMenu

Opština Pale usvojila odluku o privremenom zatvaranju gradilišta na Jahorini

Izvor: Glas Srpske Četvrtak, 08.12.2022. 08:55
Komentari
Podeli
Jahorina (Foto: Marija Nišić)Jahorina
Skupština opština Pale usvojila je juče Nacrt budžeta za narednu godinu od oko 19 mil KM i odluku o privremenom zatvaranju i konzerviranju gradilišta na području Jahorine.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da Nacrt budžeta karakteriše razvojna komponenta, koja se odnosi na ulaganja u infrastrukturne projekte, povećanje davanja za sport, pomoć vjerskim objektima, nastavak pomoći za školstvo i mnogo drugih stvari, te da će se za 15 dana ići u usvajanje budžeta.

On je naveo da je na sjednici usvojeno nekoliko odluka u vezi sa lokalitetom Jahorina, a da je jedna od značajnijih ona o privremenom obustavljanju građevinskih radova na planini jer je počela zimska turistička sezona.

- Gradilišta treba da se privremeno zaustave i konzerviraju do proljeća. Potrebno je ukloniti višak materijala i osloboditi saobraćajnice i parking prostore i shodno tome donesena je odluka kojom se nalaže nadležnim inspekcijskim organima da iskontrolišu gradilišta - istakao je Jugović.


Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Pale Branko Koroman rekao je da se nastavlja sa većim budžetom, što ostavlja mogućnost za rješavanje određenih pitanju u gradu i mjestima koje gravitiraju u lokalnoj zajednici.

Odbornici su juče dali saglasnost na sporazum o osnivanju Turističko-informativnog centra u ovoj opštini.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.