NavMenu

U Hercegovini se gradi moderni Regionalni centar za pčelarstvo

Izvor: eKapija Četvrtak, 13.01.2011. 10:42
Komentari
Podeli

U Hercegovini (Trebinju) intezivno se radi na izgradnji savremenog Regionalnog centra za pčelarstvo, potvrdio je za ekapija.ba Rade Kozjak, direktor Pčelarske zadruge "Žalfija" koja je i nosilac ovoga projekta.

Ako sve bude išlo predviđenim planom do juna 2011. godine biće završena prva faza Centra u okviru kojeg će se na prostoru od 1.500 metara kvadratnih nalaziti: jedinica za pakovanje meda, jedinica za proizvodnju pogača za pčele, jedinica za preradu voska, labaratorija, degustaciona sala za turiste, muzej pčelarstva, sala za predavanja pčelarima i kancelarije.

Kozjak kaže kako je projekat finasiran od strane Pčelarske zadruge "Žalfija" Vlade RS (Ministarstvo poljoprivrede), Oxfama Italija i projekata USAID Farma.

Sudeći po dosadašnjim pokazatiljima može se reći da se radi o jedinstvenom projektu, kako u BiH tako i u regionu čija će izgradnja koštati oko dva miliona KM.

"Kroz ovaj projekat pčelarstvo je identifikovano kao jedan od strateških sektora u poljoprivredi Hercegovine, a `Žalfija` je postala referentni subjekt za pčelarski sektor na području Jugoistočne Evrope, što se naročito ogleda u ekonomski održivoj organizaciji koja trenutno zapošljava deset radnika i koja godišnje proizvodi 400 tona pogača, 20 tona voska, kao i velike količine ostalog repromaterijala i svoje proizvode izvozi u šest zemalja" kaže Kozjak.

E. Ko.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Projekti

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.