NavMenu

Prezentovan projekat Banjskog kompleksa Slatina - Predviđena i izgradnja hotela sa otvorenim i zatvorenim bazenom

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 22.08.2022. 15:56
Komentari
Podeli
Idejno rješenja (Foto: Zavod Dr Miroslav Zotović)Idejno rješenja
Izgradnja Banjskog kompleksa Slatina u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Dr Miroslav Zotović u Slatini ima nemjerljiv značaj za razvoj zdravstvenog sektora, ali i banjskog turizma u Republici Srpskoj, rečeno je danas na prezentaciji ovog projekta.

Budući kompleksa će se sastojati od više funkcionalnih objekata i pratećih sadržaja. Predviđena je i izgradnja hotela sa otvorenim i zatvorenim bazenom. Sve to koštalo bi 300 mil KM, navedeno je.

Prezentaciji osim Dodika i Viškovića, prisustvuju i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, ministar finansija Zora Vidović, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić, dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Ranko Škrbić, te predstavnici zavoda i institucija Republike Srpske.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da su institucije Republike Srpske čvrsto opredijeljene da navedeni projekat bude realizovan u roku.

Dodik je istakao da banjski sektor u Republici Srpskoj treba podići na viši nivo, što će sigurno biti urađeno realizacijom ovog projekta.

- Velika je prednost Slatine jer ima potrebne kapacitete, ali i blizinu auto-puta i Banjaluke kao velikog centra - rekao je Dodik na prezentaciji projekta izgradnje Banjskog kompleksa Slatina.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je cilj ovog projekta razvoj zdravstvenog sektora i banjskog turizma.

- Ovo područje ima značajne termalne izvore koji treba da budu iskorišteni - rekao je Višković.

Direktor Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Dr Miroslav Zotović Goran Talić naveo je da ovaj zavod nastavlja sa razvojem i realizacijom značajnih projekata.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.06.2023.  |  Turizam, sport, kultura

Prodaje se imovina Kineme Sarajevo, vrijednost skoro 700.000 KM

Raspisan je Javni oglas za prodaju nepokretne imovine likvidacionog dužnika Kinema Sarajevo. Riječ je o preduzeću u društvenoj svojini za proizvodnju, promet i prikazivanje filmova. Nekretnina se nalazi u Sarajevu, u ulici Safvet beg Bašagića 87, ukupne površine od 826 m². Prodaja ove nekretnine će se obaviti 13. juna ove godine u prostorijama Kantonalne agencije za privlačenje investicija i privatizaciju u Sarajevu. Procijenjena

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.