NavMenu

Upravnu zgradu PD Motajica u centru Srpca nude za oko 42.000 KM

Izvor: Glas Srpske Utorak, 09.08.2022. 09:27
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/BorisVujic)
Upravna zgrada Privrednog društva (PD) Motajica u stečaju iz Srpca ponuđena je na prodaju po procijenjenoj cijeni od 41.760 maraka, a nekretninu staru gotovo sedam i po decenija već mjerkaju dva potencijalna kupca.

Rekla je to Glasu Srpske stečajna upravnica Motajice Nataša Kosić, podsjetivši da je nekadašnje privredno društvo otišlo u stečaj 2009. godine. Nakon smrti prethodnog stečajnog upravnika, Kosić je, po preuzimanju dužnosti, započela identifikaciju imovine koja se prostire na čitavoj srbačkoj opštini.

- Dužni smo da po okončanju postupka zemljište predamo Republici Srpskoj, što ćemo i učiniti čim geometar završi posao. Očekujem da bi taj dio posla mogao biti završen do kraja mjeseca. Kada bude završena identifikacija, sazvaću Skupštinu povjerilaca i predložiti vraćanje zemljišta Srpskoj - kazala je Kosić.

Dodala je da je stečajni postupak pri kraju i da bi, ako sve bude teklo po planu, mogao biti okončan do kraja ove godine.

- Raspisali smo oglas za prodaju upravne zgrade. Licitacija je zakazana za 5. septembar. Riječ je o objektu koji je izgrađen još 1948. godine i u veoma lošem je stanju. Iako su oštećeni i krov i zidovi, zgrada se nalazi na odličnoj lokaciji, gotovo u centru Srpca, tako da se nadam da ćemo je uspjeti prodati - rekla je Kosić.

Dodala je da je upravna zgrada prvi put na dobošu i podsjetila da su ranije prodavane neke parcele građevinskog zemljišta.

- Ovaj objekat je ostavljen bukvalno za sam kraj. Površine je 375 kvadrata sa pripadajućim zemljištem. Procijenjena vrijednost je 41.760 maraka, a posljednja cijena ispod koje se neće moći prodati na ovoj licitaciji je polovina tog iznosa - istakla je Kosić.


Naglasila je da su se pojavila dva potencijalna kupca, raspitivali su se, tako da vjeruje da bi prodaja mogla biti uspješna.

- Očekujem da u narednim danima preuzmu dokumentaciju i uplate depozit u iznosu od deset odsto procijenjene vrijednosti, koja je ujedno i početna cijena po kojoj prodajemo zgradu, kako bi njihove ponude bile uzete u razmatranje - pojasnila je Kosić.

Dodala je da će novcem od prodaje zgrade izmiriti zaostale obaveze stečajnog postupka.

Diobe


Nataša Kosić je ispričala da su do sada organizovali tri diobe, te da su većina povjerilaca bili radnici Motajice kojima je isplaćeno oko 86 odsto potraživanja.

- Vjerovatno nećemo imati novca za još jednu diobu - rekla je Kosić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.