NavMenu

Novoj Ljubljanskoj banci prijeti tužba zbog investicija u BiH

Izvor: Fena Četvrtak, 04.11.2010. 09:23
Komentari
Podeli

Novoj Ljubljanskoj banci (NLB) prijeti kaznena prijava zbog navodne prijevare u vezi s investicijama u poslovni centar u Sarajevu.

Sarajevska kompanija Profin Invest za svoju nelikvidnost okrivljuje upravu NLB-a i priprema kaznenu prijavu protiv vodećih ljudi u NLB-u zbog sumnje da je postojala obmana.

Također traži odštetu u visini 44,4 miliona eura, prenosi portal B92.

NLB i Profin su u vrijeme predsjednika uprave NLB-a Marjana Kramara potpisali niz za slovenske bankare nepovoljnih ugovora, a tim sredstvima je finansirana i pretplaćena izgradnja novog poslovnog centra na elitnoj lokaciji u Sarajevu.

U međuvremenu je došlo do niza kadrovskih promjena u upravi NLB-a, pa je NLB naručila izvanrednu reviziju posla zbog čega je došlo do poslovne štete, koja je rasla iz mjeseca u mjesec. Profin zbog toga optužuje NLB za obmanu i namjerno izazivanje poslovnih teškoća koje su navodno imale za cilj da se uruše poslovni partneri banke, odnosno da se jeftino dođe do željenih nekretnina.

NLB-u sad prijeti velika poslovna šteta koja može dostići od 14 do 17 miliona eura, piše mariborska Večer.

Taj list ističe da NLB i Profin intenzivno pregovaraju o tome kako da riješe situaciju, ali za sada nisu postigli nikakav dogovor.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.