NavMenu

Opština Novi Grad RS: Gradi se savremeni Sportsko-rekreativni centar

Izvor: eKapija Petak, 29.10.2010. 13:02
Komentari
Podeli

Opština Novi Grad RS krenula je u realizaciju projekta izgradnje savremenog Sportsko-rekreativnog centra sa kulturno-obrazovnim sadržajima na području bivše kasarne između naselja Repovac i Jablanica, potvrdili su za portal ekapija.ba u Opštini Novi Grad.

Projekat se realizuje u cilju razvoja turizma, privrede, unapređenja društvene zajednice, povećanja zaposlenosti, unapređenja obrazovanja i razvoja sporta.

Krajem prošlog mjeseca potpisan je i ugovor između Opštine i firme IGP "Una" a.d. iz Kozarske Dubice koja je izvođač radova.

"Projektom je predviđena izgradnja novog kulturno-obrazovnog centra sa uslužno-ugostiteljskim sadržajima, rekonstrukcija i dogradnja postojećeg objekta i promjena namjene u sportski objekat sa kuglanom. Predviđena je i izgradnja objekta sa višenamjenskom salom za borilačke sportove, stoni tenis, teretanom", kazala nam je Danka Bundalo iz odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove Opštine Novi Grad.

Planom se predviđa i rekonstrukcija postojećih sportskih terena i terena za mali fudbal, rukomet, odbojku, košarku, izgradnju teniskog terena i izgradnju deset smještajnih jedinica tipa bungalova.

"Zamišljeno je da ovo bude kompleks sa uređenim parterom, dosta zelenih površina, manjih trgova i trim staza", ističe Bundalo.

Sportsko-rekreativni centra sa pratećim sadržajima zauzimat će površinu od 13.949 m2. Ukupna vrijednost navedenih radova je 2.728.108,23 KM , od čega je 2.500.000,00 KM finansirala Vlada Republike Srpske.

Radovi na rušenju postojećih objekata već su završeni i započeli su radovi na izgradnji infrastrukture (kanalizacione mreže). Završetak radova planiran je krajem naredne godine.

E. Ko.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Projekti"

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina

Banjaluka dobija stambeno-poslovni kompleks The Simphony, evo kako će izgledati (FOTO)

Rezidencijalno-poslovna zgrada pod nazivom Simfonija (The Simphony) biće izgrađena u Ulici olimpijskih pobjednika u blizini Gradskog stadiona i zgrade Rаdio-televizije Republike Srpske u Banjaluci. Investitor je ovo zemljište dobio kao zamjenu za parcelu starog kina "Kozara". Pripremni radovi na izgradnji velelepne zgrade počeli su prije nekoliko dana. Investitor (ista kompanija koja je stajala iza projekta Cinema tower) je objavio

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.