NavMenu

Iste cijene stanova u Sarajevu i Zagrebu!

Izvor: Dnevne novine SAN Utorak, 19.10.2010. 12:45
Komentari
Podeli

Kada je riječ o cijenama stanova u glavnim gradovima država nastalih raspadom bivše Jugoslavije, na pravom mjestu je Ljubljana.

U glavnom slovenačkom gradu kvadratni metar stana u projesku košta 2.600 eura, a u najstrožem centru oko 4.000 eura. Stručnjaci za nekretnine kažu da će već u proljeće iduće godine kvadratni metar stana u strogom centru Ljubljane koštati oko 10.000 eura! U Sarajevu je prosječna cijena kvadratnog metra stana u centru grada oko 1.500 eura, a isto toliko i u Zagrebu, hrvatskoj metropoli, s tim što je u elitnijim kvartovima 90 eura skuplji.

Prosječna cijena kvadrata stana u Beogradu, glavnom gradu Srbije, iznosi oko 1.900 eura, a u elitnijim dijelovima grada nije ispod 2.500 eura. U najeltinijem naselju Dedinju kvadratni metar košta oko 3.000 eura.

U Podgorici, glavnom gradu Crne Gore, kvadratni metar stana košta 1.190 eura, a u Skoplju, glavnom gradu Makedonije, oko 1.300 eura.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.