NavMenu

Odluka o prodaji dobojskog Trudbenika prolongirana do 21. januara

Izvor: Capital Petak, 07.01.2022. 09:06
Komentari
Podeli
(Foto: AVN Photo Lab/shutterstock.com)
Poreska uprava Republike Srpske treba da se do 21. januara izjasni o ponudi od oko 10.500.000 KM za kupovinu fabrike kompresora i pneumatskih alata Trudbenik iz Doboja koja je stigla od preduzeća City mall iz Bijeljine, izjavio je stečajni upravnik Dragan Prodić.

Prodić je rekao da se radi o kompromisnom roku sa sjednice Skupštine povjerilaca održane 24. decembra u Okružnom privrednom sudu Doboj, kada je Poreska uprava jedina od povjerilaca bila protiv iznosa predočenog u pismu namjere bijeljinskog City mall-a.

- Zastupnik Poreske uprave je na ročištu ocijenio da je ponućena cijena niska i tražio da se ide na licitaciju po cijeni od oko 14.100.000 KM - izjavio je Prodić i naveo da se radi o iznosu koji je bio ponuđen na trećoj licitaciji koja nije uspjela.

On je dodao da je jedino Poreska uprava kao hipotekar upisana u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove, i najavio da će se u slučaju da ne prihvati ponuđeni iznos biti sazvana nova Skupština povjerilaca.

Prodić kaže da ponuda bijeljinske kompanije od 10.500.000 KM u stoodstotnom iznosu namiruje sva potraživanja povjerilaca Trudbenika, u kojem je stečajni postupak otvoren prije skoro šest godina, tokom koje su održane tri neuspjele licitacije sa ponuđenim iznosima od oko 19.000.000 KM, 16.000.000 KM te 14.000.000 KM.


Bivši predsjednik Sindikata u Trudbeniku Predrag Jorgić kaže da je ponuda investitora povoljna za radnike.

- Radnicima je važno što bi se njihova potraživanja isplatila u stoodstotnom iznosu.Isto tako preko stotinu radnika ima umanjenu penziju radi neuplaćenih devet godina i deset mjeseci radnog staža, a koji bi odmah mogli da koriguju svoja rješenja za penzije - izjavio je Jorgić.

Jorgić kaže da je svjestan da je vrijednost Trudbenika daleko veća, ali smatra da je ponuda bijeljinske kompanije atraktivna jer su pristali da kupe imovinu u zatečenom stanju s obzirom na neriješene imovinsko- pravne odnose nad dijelom zemljišta.

Stečajni postupak u Trudbeniku pokrenut je na zahtjev radnika krajem aprila 2016. godine i tada je u fabrici bilo zaposleno stotinjak ljudi.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.