NavMenu

Bajka je počela: Gradi se atraktivno eko-turističko naselje nadomak Sarajeva

Izvor: eKapija Petak, 01.10.2010. 15:48
Komentari
Podeli

Ecofutura je projekt izgradnje jedinstvenog turističkog naselja, eko sela, u prekrasnom prirodnom ambijentu, a tvorci ove iznimne ideje i njihovi partneri imaju za cilj podizanje ekološke svijesti, propagiranje zdravog načina života, te promicanje života u skladu s prirodom.

Ecofutura se prostire 12 kilometara od Sarajeva na površini od 12 hektara, a ukupna vrijednost ovog jedinstvenog i pionirskog projekta iznosi 3.890.000 KM. Veoma zanimljiva činjenica jeste da je dio projekta Ecofuture kreditiran od strane domaće banke. Ovo je interesantno s obzirom na činjenicu da domaće banke, ali i druge institucije, do sada nisu dovoljno prepoznavale značaj ekoloških projekata.

U naselju će se koristiti voda iz prirodnih vrela, solarna energija i energija na bio masu - šumski otpad, te organski uzgajati hrana u plastenicima. Izgradnjom neobičnih smještajnih i ugostiteljskih kapaciteta od isključivo prirodnih materijala, kao što su drvo, slama i glina, u bajkovitom duhu Ecofuture, povećat će se kvaliteta opće turističke ponude u BiH što će doprinjeti bržoj afirmaciji naše zemlje u svjetskim turističko-ugostiteljskim okvirima.

Pored tri kuće za goste, kapaciteta 92 ležaja, restorana organske hrane, amfiteatra, fitness i yoga centra i parkinga sa 50 mjesta, planirana je izgradnja dobro osmišljenih sportsko-rekreativnih staza, kao i maštovito uređenog zabavno-dječijeg parka. Ovo naselje će imati i zanatske radionice u kojima će se gosti izraziti kroz umjetničke forme i istaći svoju kreativnost koristeći različite prirodne materijale.

U ponudi će biti mnogobrojni turistički obilasci, te zabavni večernji programi u organizaciji Ekofutura Art-a. Pored ovih sadržaja zabavno-rekreativnog karaktera u Ecofuturi će vam biti dostupni zdravstveni tretmani sa saunom i masažom kao i različiti edukativni seminari.

Nosioci ovog projekta streme ka proširenju ideje na područje cijele Bosne i Hercegovine, te uspostavljanju efikasne regionalne saradnje. Iz tog razloga ovaj projekt nije samo od lokalnog interesa, već i od evropskog značaja.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Projekti"

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

16.04.2024.  |  Agro

Može li se rakija pokvariti?

16.04.2024.  |  Agro

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.