Izvor: eKapija | Nedjelja, 24.10.2021.| 13:11
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Regulacionim planom novog stambenog naselja Green building resort na Poljinama predviđena gradnja šest stambenih objekata

(Foto: centar.ba/Screenshot)
U skladu sa Odlukom o pristupanju izradi Regulacionog plana stambenog naselja "Green building resort" u KO Poljine koju je usvojilo vijeće Općine Centar Sarajevo u julu 2021. završena je osnovna koncepcija ovog planskog dokumenta, što, kako navode u ovoj Općini predstavlja prvu fazu u izradi provedbenog plana.

Regulacioni plan je izradio Zavod za planiranje Kantona Sarajevo. U njemu se navodi da je zbog svog povoljnog položaja i povoljnih morfoloških uslova, te razvoja privatnih investicija u posljednjih nekoliko godina, ovo područje postalo interesantno za razvoj, čemu je doprinjela i neposredna blizina uže gradske jezgre.

- Izradom Regulacionog plana Green building resort posmatra se, valorizuje, te u konačnici i planira za budući razvoj, područje od P = 8246,92 m2 (0,82 ha), koje je smješteno sjevero-zapadno od užeg urbanog područja grada Sarajeva - ističe se.

U ranije objavljenoj odluci o pristupanju izrade ovog Plana navedeno je da je sredstava za njegovu izradu obezbijedila Općina Centar u visini od 15.500 KM putem krajnjeg investitora.

Prema ovom Planu predviđena je gradnja šest individualnih stambenih objekata, kao i igralište, a isprojektovane su i zelene površine.

Mediji su ranije prenijeli da se zemljište nalazi u vlasništvu kompanija Green Building Sarajevo, a kao njen vlasnik u sudskim registrima navodi se Muhidin Šehović.

Nacrt Regulacionog plana se nalazi na javnom uvidu a Općina Centar je pozvala sve zainteresovane da uzmu učešće u uvid ovog planskog dokumenta koji će narednih 15 dana biti objavljen na veb stranici Općine.

U navedenom periodu svi zainteresirani subjekti i javnost mogu dostaviti svoje sugestije ili primjedbe u pisanoj formi na Protokol Općine Centar (za Službu za investicije, komunalni razvoj i planiranje), kao i elektronskim putem na mail: selma.islambegovic@centar.ba ili eldina.sehovic@centar.ba.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE