NavMenu

Mala zajednica pred ostvarenjem velikog projekta : Gradit će se sportsko rekreativni turistički centar u Vitezu

Izvor: eKapija Srijeda, 01.09.2010. 16:16
Komentari
Podeli

U općini Vitez (na lokaciji nekadašnje klaonice, na desnoj obali Lašve) počelo je čišćenje terena u cilju izgradnje sportsko rekreativnog turističkog centra, potvrdio je za eKapija.ba Stipo Lujić, zamjenik predsjednika organizacionog odbora za izgradnju.

Izgradnju centra pokrenulo je nekoliko stanovika MZ Rijeka prije deset godina, te se od tada pa do danas čekalo zeleno svjetlo OV Vitez za pokretanje ove vrijedne investicije.

"Čišćenje terena je u punom jeku, a već ranije urađeno je idejno rješenje i osnovna projektna dokumentacija za sporstko rekreativni turistički centar. Centar će imati umjetno jezero s protočnom i prirodnim (kamen, šljunak...) filtrima čišćenom vodom i svim pratećim sadržajima potrebnim za ribolovna takmičenja na međunarodnom nivou", kaže Lujić, naglašavajući kako će uz jezero će biti izgrađen restoran, klupske prostorije za sportske ribolovce, trim-staze, šetalište, igralište za male sportove, svlačionice, igralište za odbojku na pijesku, teniski tereni, šahovsku ploču...

Sportsko- rekreativni-turistički centar će imati bazeni za odrasle dimenzija 25x14, dječji bazen dimenzija 10x6 metara i zabavni park.

Predviđena vrijednost investicije iznosi oko tri miliona maraka, zašto MZ Rijeka još uvijek nema novca, ali kako kaže Lujić važno jeda se krenulo sa projektom.

"Sredstva će se pronaći. Sve pripremne radove, obavljamo zahvaljujući pomoći donatora. Također prikupljeni ogrijevni materijal prodajemo kako bi sredstva usmjerili za plaćanje mašina koje vrše čišćenje terena. Također, mještani MZ Rijeka su se dogovorili da od svojih plaća, penzija, boračkih naknada izdvoje mjesečno od 100 do 200 maraka kako bi bar malo pomogli realizaciju ovoga projekta", kaže on, naglašavajući kao će izgradnja centra trajati oko pet godina.

E. Ko.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Projekti"

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.