NavMenu

Multimedijalni centar na Trebeviću iduće godine otvara vrata za posjetioce

Izvor: eKapija Četvrtak, 26.08.2010. 13:18
Komentari
Podeli

Građevinski radovi na izgradnji multimedijalnog centra koji se nalazi na lokaciji Mali Studenac na Trebeviću biće završeni za mjesec dana, potvrdio je za eKapija.ba Blago Mikulić, kordinator projekta.

Izgradnju centra pokrenulo je Hrvatsko kulturno društvo "Napredak" u cilju oživljavanja Trebevića, prijeratnog okupališta Sarajlija, gdje su se nekada nalazili zanimljivi sportsko-rekretivni i turistički sadržaji.

Multimedijalni centar će zauzimati površinu od 980 m2 u okviru kojeg će biti smještena tri apartmana, šest dvokrevetnih i trokrevetnih soba, kuhinja, restoran, višenamjenska sala koja će moći da primi 50 posjetilaca...

"Centar će se koristiti za više namjena, za održavanje seminara, sjednica, likovnih kolonija, planinarska druženja...", pojašnjava Mikulić, naglašavajući kako će centar biti otvoren za sve posjetioce kako iz BiH, tako i iz inostranstva.

Građevinski radovi na objektu koštali su oko 1,1 milion maraka, za što su sredstva osigurana od strane Vlade Republike Hrvatske, udruge iz Italije (Rim) i Nexe Group iz Našica.

Elektrifikaciju kojom su se stekli uslovi za priključenje centra, ali i ostalih objekata u širem području Trebevića na napajanje električnom energijom pomogla je Elektroprivreda BiH, Kanton Sarajevo i Općina Stari Grad, dok je sredstva za izgradnju puta osigurala Vlada KS, a radove izvodi preduzeće "Sarajevošume".

Nakon završetka građevinskih radova, Mikulić kaže da bi se trebalo krenuti sa uređenjem vanjskog i unutrašnjeg dijela objekta, kako bi sve bilo završeno do sredine iduće godine, kada je planirano da centar otvori vrata prvim posjetiocima.

"Očekujemo da će izgradnja ovoga objekta biti podsticaj za dalju izgradnju planinarskih domova i žičara, koji bi ovu planinu trebalo da učine jedinstvenom i da joj vrate nekadašnji sjaj", naglašava Mikulić.

E. Ko.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Projekti"

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.