NavMenu

Počeli radovi na završetku saobraćajnice u Industrijskoj zoni Celpak - Gradska uprava najavljuje nove pogone

Izvor: eKapija Srijeda, 08.09.2021. 14:02
Komentari
Podeli

(Foto: Pixabay / schauhi)
U Industrijskoj zoni Celpak u Prijedoru juče su počeli radovi na završetku saobraćajnice C-106 što je projekat Grada Prijedora koji je sredstva obezbijedio preko Vlade Republike Srpske, a vrijednost je 840.000 KM.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović rekao je da je riječ o saobraćajnici koja prolazi kraj, uglavnom, stranih kompanija koja zapošljavaju oko dvije stotine radnika.

- Njena izgradnja puno će značiti svima njima jer se radi o uređenju kanalizacije i pristupnih puteva do svake od njih i time ćemo trajno riješiti problem ovih investitora - izjavio je novinarima Pavlović.

Tehnički direktor preduzeća Niskogradnja Marjanović Ognjen Marjanović je pojasnio da je rok za izvođenje radova na saobraćajnici, dužine od 320 metara i širine od 8 metara sa trotoarom, 45 radnih dana.

- Što se tiče projekta biće izvođeni radovi na podzemnim instalacijama, fekalna i oborinska kanalizacija, sa vodovodnim sistemom i gornjim slojem sa završnim asfaltnim zastorom - rekao je Marjanović.

Direktor firme Roundliner Osman Džamastagić je izjavio da firma ima trenutno 118 zaposlenih koji su bili suočeni sa problemom nedostatka kanalizacije.

- Pored toga, ova aktivnost je veoma dobro odjeknula kod njemačkog investitora jer mi naše proizvode izvozimo i van granica BiH odnosno svakodnevno ovdje imamo šest kamiona koji dovoze sirovinu ili odvoze robu - rekao je Džamastagić.

Inače, u ovoj industrijskoj zoni imaju slobodne još dvije parcele, od kojih je jedna od 9.000 kvadrata dogovorena saradnja sa jednim slovenskim investitorima i koja će u narednom periodu biti realizovana, a druga za jednog domaćeg investitora.


- Nakon toga se otvara industrijska zona u Aerodromskom naselju sa preko 100.000 kvadratnih metara površine gdje su u pripremi projekti za infrastrukturu i gdje su u toku pregovori sa jednim italijanskim investitorom koji na prostoru od 40.000 kvadratnih metara prostora planira zaposliti između 150-200 radnika - rekao je gradonačelnik Pavlović.

On je dodao da će tu biti prostora za desetak manjih investitora, kao i da je u budućnosti u planu otvaranje Industrijske zone Gornji Orlovci na oko 50 hektara, ali nakon završetka postupka uređenja imovinsko-pravnih odnosa.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.