NavMenu

Nakon višegodišnje bezuspješne prodaje cijena hotela Galeb "pala" za skoro 350.000 KM - Nova licitacija zakazana za 27. septembar

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 06.09.2021. 13:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rosli Othman/shutterstock.com)Ilustracija
Stečajni upravnik preduzeća Mapex oglasio je novu prodaju imovine ovog preduzeća, među kojom je i hotel Galeb u Maglaju.

Ovaj hotel je više puta bio ponuđen za prodaju, ali se do sada nije našao kupac, te je početna cijena opet snižena i ovoga puta iznosi 830.000 KM.

Ne prodaju je takođe i zemljište u Omerdinom Polju površine 202.919 m2 koje se sastoji iz nekoliko parcela. Kako se navodi u tenderu, moguća je kupovina pojedinačnih parcela ili cijelog zemljišta po početnoj prodajnoj cijeni od 1,86 mil KM.

Podsjećamo, početkom 2019. godine mediji su prenijeli informaciju da je hotel svoje usluge sveo samo na pružanje prenoćišta, dok su ranije prestali da rade kafana i kuglana.

Mapex već nekoliko godina bezuspješno pokušava da proda hotel Galeb površine 2.088 m2, sa zemljištem od 3.094 m2 i kapacitetom za oko 80 ljudi, uz mogućnost povećanja broja gostiju.

Direktor Mapexa Nefud Smajlagić 2017. godine za eKapiju je istakao da je cijena za koju bi prodali hotel 1,15 mil KM, dok trenutno oglašen iznos je 830.000 KM.

Uz hotel, Mapex prodaje i više parcela takođe u Maglaju, kao i poslovni prostor, a vrijednost ukupne imovine koja je ponuđena na prodaju iznosi 2,71 mil KM.

Imovina se prodaje javnim nadmetanjem koje je zakazano za 27. septembar. Za više informacija o uslovima prodaje pogledajte OVDJE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.