NavMenu

Stigle tri ponude za Dom penzionera u Nedžarićima - Da li će Lidl kupiti devastirani objekat?

Izvor: Klix Nedjelja, 29.08.2021. 09:50
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Bezarević)
Za kupovinu Doma penzionera Nedžarići u Sarajevu stigle su tri ponude. Potvrdili su to za Klix.ba u Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje, koji prodaje objekt. Kao najozbiljniji kupac do sad se pominjao trgovački div Lidl.

U PIO-u tu informaciju u ovome momentu nisu mogli potvrditi. Više informacija trebalo bi biti poznato naredne sedmice.

- U ponedjeljak je otvaranje ponuda, no, ono što mogu reći za sada jest da smo primili tri ponude za kupovinu Doma umirovljenika te očekujemo da će prodaja biti realizirana. Druge detalje u ovom trenutku ne mogu iznositi - kazao je Tomislav Kvesić iz Ureda za odnose s javnošću Zavoda PIO.

Početna cijena devastiranih objekata od 16.086 metara kvadratnih i 17.611 hvadrata zemljišta na kojem se nalazi bila je 10.364.140 KM.

Zavod je do sada više puta pokušavao prodati Dom penzionera na atraktivnoj lokaciji u Sarajevu, ali ponude nisu uspješne. U međuvremenu, nejmački trgovački lanac počeo je proces ulčaska na tržište BiH i trenutno je u potrazi za lokacijama širom zemlje.

Prema saznanjima Klixa, Lidl je bio zainteresiran za ovu loakciju i tokom prethodnog poziva, ali su zakasnili s dostavljanjem ponude, tako da je očekivano da to urade ovoga puta.

Osim u Sarajevu, Lidl je registrirao poslovnice u Banjaluci i Brčkom, a osim što su u potrazi za loakcijama za objekte, njemački gigant radi i na zapošljavanju te je već angažovao određene radnike iz drugih trgovačkih centara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.