NavMenu

Europski hoteli mame investitore

Izvor: eKapija Srijeda, 18.08.2010. 16:30
Komentari
Podeli

Prema pisanju globalnog investicijskog portala Bloomberg investitori u nekretnine će u ovoj godini ulagati više novca kupujući hotele u Europi prije nego u Americi, obzirom da sporiji razvoj pogoduje niskim cijenama nekretnina.

Prema procjenama Jones Lang LaSalle Hotela, akvizicije u hotelskom sektoru u Europi iznosti će oko 5,5 biliona američkih dolara u ovoj godini, dok je u Americi taj iznos nešto manji i iznosit će 4,5 biliona dolara, piše Bloomberg.

Pad cijena hotela prošle godine je bio veći u Americi nego u Europi jer je više novih objekata došlo na tržište , ističu iz kompanije Real Capital Analytics.

"U većini gradova Amerike ako ne možete dobiti hotel koji želite, morate čekati 12 do 18 mjeseci kako bi ste kupili onaj koji je upravo sagrađen i koji je upravo ono što ste željeli", kaže David Mongeau, direkotor i osnivač investiciono- bankarske kompanije Avington Financial iz Londona.

"Nekretnine su mnogo skuplje u Europi, ali im manje padaju cijene , budući da je teže pronaći zamjensku imovinu" , kaže on.

Prema procjenama stručnjaka ove godine porast transakcija će imati brži tempo u Americi nego u Europi zato što je iznos koji je investiran u Ameriku bio mnogo manji u 2009. Ukupna dobit će biti višestruko veća od 2,1 biliona dolara, ističu iz Jones Lang Hotels. Dok će u Europi ona, prema procjenama, iznositi 25 posto više od 4,4 biliona dolara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.