NavMenu

Pale: Milionska sportska dvorana u gradu mladosti

Izvor: eKapija Utorak, 17.08.2010. 14:57
Komentari
Podeli

(Budući izgled sportske dvorane)

Opština Pale obezbijedila je dva miliona KM kreditnih sredstava od komercijalnih banaka i 1,5 milion KM iz srednjoročnog programa razvoja Pala za završetak izgradnje sportske dvorane, potvrdio je za naš portal Slobodan Savić, načelnik Opštine Pale.

U započeti objekat već je utrošeno je oko 3,7 miliona KM, a kako kaže Savić očekuju da i Vlada RS prihvati projekt i pomogne sa dva miliona maraka u cilju završetka radova.

(Sadašnje izgled sportske dvorane)

"Radi se o velikoj dvorani, gdje smo prioritet dali izgradnji sportske dvorane sa svim pratećim sadržajima, dok će ostali prostor od oko 7.000 m2 ostati zatvoren i ponuđen Fakultetu fizičke kulture za njegove nove prostorije, Univerziteskoj i gradskoj biblioteci, kao i za jednu multimedijalnu dvoranu i teretanu", pojašnjava Savić, naglašavajući kako je izgradnja ove dvorane od velikog značaja za Opštinu Pale, jer se radi o gradu koji ima preko 30.000 stanovnika, oko šet hiljada studenata, gradu mladosti sa 25 sportskih klubova.

Objekt sportske dvorane zauzimat će površinu od 7.558,54 m2, imat će četiri nivoa u okviru kojeg će biti smješten parking garaža kapaciteta 78 mjesta, tehnički prostor, ulazni trakt sa dva ulaza za sportiste, sportski teren sa spravarnicom, sadržaji namijenjeni sportistima i administraciji i tribina kapaciteta 1115 mjesta. Tenderskom procedurom predviđeno je da sportska dvorana bude upotrebljiva do 2012. godine.

E. Ko.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Projekti"

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.