NavMenu

Počinje realizacija milionskog projekta "Vodosnadbijevanja i sanitacije u FBiH"

Izvor: eKapija Srijeda, 11.08.2010. 15:23
Komentari
Podeli

Nakon što je Vlada FBiH na posljednoj sjednici usvojila informaciju o realizaciji sporazuma sa Europskom investicijskom bankom Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva uskoro kreće u realizaciju dugo planiranog projekta koji se odnosi na "Vodosnadbjevanje i sanitaciju u FBiH", potvrdili su za naš portal u Odsjeku za razvojne projekte u oblasti voda pri Ministartvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH.

Projektom je obuhvaćeno 15 općina u FBiH i to: Mostar, Široki Brijeg, Tomislavgrad, Posušje, Orašje, Velika Kladuša, Bosanski Petrovac i Bosanska Krupa. U postupku odobravanja projekta nalaze se općine: Tešanj, Jajce, Prozor Rama, Ljubuški, Glamoč i Livno.

"Ukupna vrijednost projekta je 121,3 miliona eura, od čega je 60 miliona kreditnih sredstava, dok se ostatak osigurava iz vlastitih sredstava općina, IPA sredstava i sredstava drugih donatora", pojasnio je za eKapija.ba Amer Husremović, šef Odsjeka za razvojne projekte u oblasti voda u Ministartvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH.

On kaže, kako je projekt usmjeren na sanaciju, rekonstrukciju i izgradnju vodovoda i kanalizacije za prečišćavanje otpadnih voda u 15 općina. Realizacija projekta će trajati sedam godina od zaključenja ugovora sa općinama.

Projektom koji je odobrila Vlada FBiH omogućeno je da Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva radi osnivanja stalne jedinice za upravljanje projektom EIB-a, pokrene proceduru prijema četiri uposlenika (direktora, prevoditelja, financijskog stručnjaka i stručnjaka za nabavke). Također prema odluci Vlade FBiH Ministartvo poloprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Federalno ministarstvo financija dužni su zajednički osnovati Nadzorni odbor projekta.

E. Ko.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Projekti"

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.