NavMenu

U Čapljini niče stambeni kompleks vrijedan 7 mil KM - Sve četiri lamele biće završene na proljeće 2022.

Izvor: eKapija Nedjelja, 18.07.2021. 09:06
Komentari
Podeli
(Foto: Unijal AC - ilustracija)
Na atraktivnoj lokaciju u centru Čapline, u neposrednoj blizini Neretve, niče moderan kompleks ADA BAD u koji će biti uloženo oko 7 mil KM. Investitor je lokalna firma Unijal AC, a trenutno su izgrađene dvije lamele, od ukupno četiri.

- Riječ je o četiri lamele, A, B, C i D. Svaka ima pet spratova i svoj lift. Površina lamela A i B je 3.021 m2, dok lamela C i D imaju 3.570 m2 - istakli su za eKapiju iz firme Unijal AC.

Objašnjavaju nam da su prve dvije lamele A i B gotove, te da su se pojedini kupci već uselili, dok neki pripremaju ugradnju kuhinje i donose stvari.

- Lamele C i D su još u fazi gradnje. Stavljeni su PVC otvori na obje lamele, provedene su elektroinstalacije, trenutno se radi estrih u lameli C. Planirani rok završetka je za oko 8 mjeseci - ističu.

Lamela A ima ukupno 14 stanova, od prvog do četvrtog sprata su po tri stana na svakom spratu, dva dvosobna i jedan jednosobni. Na petom su dva dvosobna stana, od kojih je jedan veliki od oko 150 kvadrata.

- Lamela B ima 19 stanova, od prvog do četvrtog sprata su po četiri stana na spratu, jedan dvosobni i tri jednosobna. Na petom su tri stana, dva dvosobna i jedan jednosobni - kaže investitor.

Lamela C ima 15 stanova, na svakom spartu po tri stana - dvosobni, trosobni i jednosobni.

- Lamela D ima 18 stanova, od prvog do četvrtog su po četiri stana na spratu, dva dvosobna i dva jednosobna. Na petom su dva velika stana, trosobni od oko 150 i dvosobni od oko 100 kvadrata.

Investitor nam kaže da lamele A i B ima po dva poslovna prostora, svaki površine od 55 m2.
- Lamela C ima jedan poslovni prostor od 110 m2, a lamela D, takođe jedan od 90 m2 - dodaje.

(Foto: Unijal AC - ilustracija)
Prostor oko zgrada ima 150 parking mjesta. Neka su dijelom dovršena, dok je dio još u fazi izgradnje.

- Oko zgrada je popločana šetnica, dio zelene površine je uređen, a drugi dio u izgradnji. Ispod zgrada je planirana izgradnja igrališta za male sportove - košarka, nogomet, rukomet... Nasuprot zgrada je u planu izgradnja vrtića - kaže.

Prvoklasni materijali u izgradnji

Investitor objašnjava da u izgradnji koriste prvoklasni građevinski materijal - cigla poroterm, JUB izolacije, Cika materijal, karemika prve klase, PVC Salamender i Wingo, sobna vrata od punog drveta u bijeloj boji-plastificiranja, sanitarije od prvoklasnih proizvođača, protuprovalna ulazna vrata.

- Takođe, provedena je internet konekcija, kao i klasična kablovska mreža za radio i TV. Svaki ulaz ima interfon i osvjetljenje na bazi prolaznih senzora. Ispred ulaza je parterno uređenje od visokokvalitetnih betonskih pločica - dodaje.

Osim Unijal AC iz Čapljine koji je investitor kompleksa ADA BAD, u projektu učestvuju i sljedeće firme - Atrius iz Živinica kao projektant, Jelić iz Čapljine kao izvođač građevinske konstrukcije, elektroinstalacije radi Elpro iz Čapljine, PVC otvore i ALU bravariju radi sarajevska Ingra i Kristal Komerc iz Konjica.

- Završne radove moleraja izvodi sarajevska Inea, instalacije za vodovod i kanalizaciju radi Jurković iz Ljubuškog, parterno uređenje čapljinski Rotim. Tu je još firma Bitas iz Mostara koja radi završne radove krovne instrukcije, dok liftove ugrađuje Miles iz Čitluka - ističu iz firme Unijal AC.

Cijena kvadrata stana je 1.800 KM sa PDV-om.

S.Š.

Fotogalerija
Kompleks ADA BAD u Čapljini
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.