NavMenu

Oglašena ponovna prodaja građevinskog zemljišta u Radnoj zoni Zenica I radi izgradnje proizvodnih kompleksa

Izvor: eKapija Subota, 26.06.2021. 13:43
Komentari
Podeli
Poslovna zona Zenica I (Foto: Grad Zenica)Poslovna zona Zenica I
Gradonačelnik Grada Zenice je raspisao ponovni javni konkurs o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta putem licitacije radi izgradnje proizvodnih kompleksa.

Predmet prodaje putem licitacije po ovom konkursu su tri građevinskie parcele u Poslovnoj zoni Zenica I, a za koje po navedenom objavljenom konkursu nije bilo ponuda. Parcele su površina 4.898 m2, 4.898 m2 i 4.898 m2.

- Prema urbanističko tehničkim uslovima koje je izradila Službe za urbanizam na parcelama je planirana izgradnja proizvodnih kompleksa (mala i srednja preduzeća kao i obrti) sa izgradnjom objekata-hala u kojima će se obavljati proizvodna djelatnost sa pratećim sadržajima (uprava, skladište, magacin i sl.) - navodi se u konkursu.

Početna prodajna cijena zemljišta iznosi 70 KM po m2, a za učešće je potrebno uplatiti kaparu u visini od 10% od početne cijene željene parcele.

Javno otvaranje ponuda obaviće se 17. jula u prostorijama Grada Zenica.

Više detalja o objavljenom konkursu možete pročitati OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.