NavMenu

Ponovo oglašena prodaja hotela Đuro Salaj sa zemljištem u Hrvatskoj

Izvor: eKapija Srijeda, 16.06.2021. 11:46
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: sabthai/shutterstock.com)Ilustracija
Agencija za privatizaciju FBiH raspisala je novi javni poziv za prodaju prava na Hotelu Đuro Salaj sa pripadajućim zemljištem (vinogradi i gradilišta) u Gradcu, Hrvatska.

Predmet prodaje su prava vlasništva na hotelu Đuro Salaj sa pripadajućim zemljištem u suvlasništvu više privrednih društava a postupak prodaje provodi Agencija za privatizaciju u Federaciji BiH na osnovu punomoći suvlasnika.

U zemljišnim knjigama upisano je društveno vlasništvo sa pravom korištenja u korist Složene organizacije udruženog rada "Titovi rudnici uglja"u Tuzli, čiji su pravni sljednici privredna društva navedena u oglasu javnog poziva.

- Pravo učešća imaju sva domaća i strana pravna i fizička lica koja u skladu sa propisima Republike Hrvatske mogu stjecati pravo vlasništva nekretnina i koja ispune uslove iz ovog Javnog poziva i Pravila o postupku prodaje stvari, prava i obaveza iz pasivnog podbilansa preduzeća ("Službene novine Federacije BiH", br. 32/21, dalje: Pravila) koji su sastavni dio ovog poziva - navedeno je u javnom pozivu.

Početna cijena nekretnina nad kojima postoji pravo vlasništva utvrđena je po tržišnoj vrijednosti nekretnina vještačenjem vještaka građevinske struke i iznosi 3.118.020 EUR-a ili oko 6.098.318 KM.


Ponuđena cijena 80% od početne cijene biti će prihvatljiva, i takođe ponuđena cijena je jedini kriterij za odabir najpovoljnijeg ponuđača.

- Ukoliko od dva ili više ponuđača pristigne ponuda s ponuđenim cijenama u istoj visini, najpovoljniji ponuđač smatrati će se onaj koji je prvi podnio svoju ponudu Agenciji odnosno ona koja je prva zaprimljena u Agenciji - pojašnjeno je.

Podsjećamo da je Agencija isti poziv raspisala i u maju ove godine za skoro isti iznos, dok je u aprilu tender bio oglašen na više od 8 mil KM.

Novi rok za dostavljanje ponuda je 26. jun, a više detalja dostupno je OVDJE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.