Izvor: eKapija | Srijeda, 16.06.2021.| 11:46
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Ponovo oglašena prodaja hotela Đuro Salaj sa zemljištem u Hrvatskoj

Ilustracija
Ilustracija (Foto: sabthai/shutterstock.com)
Agencija za privatizaciju FBiH raspisala je novi javni poziv za prodaju prava na Hotelu Đuro Salaj sa pripadajućim zemljištem (vinogradi i gradilišta) u Gradcu, Hrvatska.

Predmet prodaje su prava vlasništva na hotelu Đuro Salaj sa pripadajućim zemljištem u suvlasništvu više privrednih društava a postupak prodaje provodi Agencija za privatizaciju u Federaciji BiH na osnovu punomoći suvlasnika.

U zemljišnim knjigama upisano je društveno vlasništvo sa pravom korištenja u korist Složene organizacije udruženog rada "Titovi rudnici uglja"u Tuzli, čiji su pravni sljednici privredna društva navedena u oglasu javnog poziva.

- Pravo učešća imaju sva domaća i strana pravna i fizička lica koja u skladu sa propisima Republike Hrvatske mogu stjecati pravo vlasništva nekretnina i koja ispune uslove iz ovog Javnog poziva i Pravila o postupku prodaje stvari, prava i obaveza iz pasivnog podbilansa preduzeća ("Službene novine Federacije BiH", br. 32/21, dalje: Pravila) koji su sastavni dio ovog poziva - navedeno je u javnom pozivu.

Početna cijena nekretnina nad kojima postoji pravo vlasništva utvrđena je po tržišnoj vrijednosti nekretnina vještačenjem vještaka građevinske struke i iznosi 3.118.020 EUR-a ili oko 6.098.318 KM.

Ponuđena cijena 80% od početne cijene biti će prihvatljiva, i takođe ponuđena cijena je jedini kriterij za odabir najpovoljnijeg ponuđača.

- Ukoliko od dva ili više ponuđača pristigne ponuda s ponuđenim cijenama u istoj visini, najpovoljniji ponuđač smatrati će se onaj koji je prvi podnio svoju ponudu Agenciji odnosno ona koja je prva zaprimljena u Agenciji - pojašnjeno je.

Podsjećamo da je Agencija isti poziv raspisala i u maju ove godine za skoro isti iznos, dok je u aprilu tender bio oglašen na više od 8 mil KM.

Novi rok za dostavljanje ponuda je 26. jun, a više detalja dostupno je OVDJE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE