NavMenu

KM Trade iz Visokog kupio nekretnine Tehničkog remontnog zavoda Hadžići

Izvor: biznisinfo.ba Srijeda, 12.05.2021. 13:22
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Marian Weyo/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija KM Trade iz Visokog kupila je nekretnine, odnosno zemljište i objekat koji su bili u vlasništvu Tehničkog remontnog zavoda (TRZ) Hadžići koji posluje u sklopu namjenske, odnosno vojne industrije Federcije BiH, prenio je portal BiznisInfo.

Kupoprodajni ugovor o prodaji "Poslovne zgrade u privredi 1 i ostalo neplodno zemljište" u ukupnoj površini od 5.780 m2, potpisan je 10. maja.

U skladu sa navedenim ugovorom kupoprodajna cijena je 845.000 KM.

Nekretnina TRZ-a prodata je putem javnog oglasa koji je provela Agencija za privatizciju FBiH. Većinski vlasnik TRZ-a je Federacija BiH.

Kompanija KM Trade osnovana je 1999. godine u Visokom, a specijalizirana je i registrovana za promet naoružanja i specijalne opreme. Već u narednih nekoliko godina je započeto osnivanje maloprodajne mreže specijaliziranih prodavnica širom BiH koja danas pokriva najveći dio Bosne i Hercegovine.

Uz prodajne kapacitete, kompanija posjeduje specijalizirani servis za popravke, održavanje i "tuning" oružja te instalaciju dodatne opreme.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.