Izvor: eKapija | Srijeda, 12.05.2021.| 11:50
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Grad Tuzla objavio oglas za ustupanje prava građenja na šest parcela u poslovnoj zoni Kreka Sjever

Ilustracija
Ilustracija (Foto: wellphoto/shutterstock.com)
Služba za geodetske i imovinsko – pravne poslove Grada Tuzle je raspisala javni oglas o opterećenju zemljišta s pravom građenja na lokalitetu poslovne zone Kreka Sjever putem javnog nadmetanja – licitacije.

Predmet oglasa je osnivanje prava građenja na šest nekretnina u vlasništvu Grada Tuzle na lokalitetu poslovne zone "Kreka Sjever" u Tuzli, definisanih Odlukom o provođenju Regulacionog plana pomenute poslovne zone.

Uslov za ostvarivanje prava građenja na nekretninama je da se na istim grade poslovni objekti poslovno – privredne djelatnosti, navodi se u tekstu oglasa. Uslov za ostvarivanje prava građenja na predmetnim nekretninama je i broj zaposlenih, na način da na 100 m2 bruto površine građevinske parcele na kojoj je planirana izgradnja poslovnog objekta bude otvoreno najmanje jedno radno mjesto.

- Pravo učešća u postupku javnog nadmetanja imaju sva domaća i strana registrovana fizička i pravna lica, kao i više takvih lica po osnovu ugovora o zajedničkoj gradnji. Učesnici u postupku javnog nadmetanja – licitacije, mogu podnijeti više prijava za više nekretnina, ali pravo građenja mogu ostvariti samo na jednoj nekretnini. Izuzetno, učesnici u postupku javnog nadmetanja – licitacije mogu ostvariti pravo na dvije nekretnine ukoliko se radi o spajanju susjednih nekretnina, jer to zahtijeva proizvodno – prerađivački proces. Učesnici javnog nadmetanja – licitacije, dužni su uplatiti kaparu u iznosu od 500 KM za svaku nekretninu za koju se prijavljuju.

Veličine ponuđenih parcela se kreću od 2.672 do 3.736 m2, i po cijenama mjesečne zakupnine od 23.28 do 32.50 KM.

Rok za dostavljanje prijave za javno nadmetanje je do 27. maja, a licitacija će se održati u maloj Sali u zgradi gradske uprave Grada Tuzle 3. juna sa početkom u 09:00 sati.

Više detalja možete pogledati OVDJE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE