NavMenu

Na prodaju još pet parcela veće površine u Poslovnoj zoni Zenica 1

Izvor: eKapija Četvrtak, 22.04.2021. 15:10
Komentari
Podeli

Poslovna zona Zenica 1 (Foto: Grad Zenica)Poslovna zona Zenica 1
Grad Zenica raspisao je javni konkurs o prodaji građevinskog zemljišta putem licitacije u Radnoj zoni Zenica 1, radi izgradnje proizvodnih kompleksa.

Na prodaju je pet parcela, od kojih su četiri površine oko 4.900 i jedna površine oko 2.500 m2.

- Ovaj put su nešto veće parcele na prodaju, jer je interes investitora koji su nam se obratili prethodnih mjeseci bio upravo prema toj veličini parcela. Ovo bi mogla biti i posljednja prodaja parcela, s obzirom na raspoloživo zemljište u Poslovnoj zoni Zenica 1. Interes postoji, ne samo putem pisama interesa koja su došla na adresu Agencije ZEDA, odnosno Gradske uprave, nego i putem brojnih kontakata i telefonskih poziva, pa i dolazaka na lice mjesta - kazao je Senad Pašalić, direktor Agencije ZEDA, prenosi portal Zenicainfo.

Paralelno, posljednjih nekoliko mjeseci, vođeni su razgovori predstavnika Gradske uprave i javnih preduzeća, a dogovorena je realizacija nekoliko infrastrukturnih projekata u poslovnoj zoni, dodao je Pašalić.

- Radi se na pripremi projekata daljnjeg razvoja infrastrukture u Poslovnoj zoni Zenica 1, koja je upravo na neki način vezana direktno za parcele koje se prodaju. To su nova saobraćajnica, novi kanalizacioni sistemi, oborinski i fekalni, zatim električna energija - dodao je Pašalić.

U Poslovnoj zoni Zenica 1 trenutno posluje 105 privrednih subjekata koji upošljavaju između 1.700 i 1.900 radnika.

Konkurs za prodaju parcela otvoren je narednih 15 dana, a početna prodajna cijena iznosi 70 KM po metru kvadratnom.

Za više detalja o konkursu pogledajte OVDJE.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.