NavMenu

Vareš ubrzava izdavanje dozvola za gradnju naselja Sidra vrijednog 133 mil USD

Izvor: Klix Četvrtak, 22.04.2021. 10:45
Komentari
Podeli

(Foto: daralarkan.com)
Da je priča o izgradnji "grada u gradu" kod Vareša vrijednog 133 miliona dolara jedan od prioriteta lokalne vlasti potvrđuje i održani sastanak predstavnika investitora Prima Real Estate i načelnika Vareša Zdravka Maroševića.

Na sastanku koji je održan u općini Vareš govorilo se o pripremi i aktivnostima oko izdavanja potrebnih dozvola za izgradnju potrebne infrastrukture u naselju Toljenak investitora Prima Real Estate, a na sastanku su još prisustvovali i predstavnici projektne kuće koji su uključeni u izradu projektne dokumentacije, Real Inžinjering i Enova, kao i šef poslovnice Elektrodistribucija Vareš.

Predstavnici investitora su upoznali načelnika Maroševića i saradnike sa tokom realizacije projekta i te se interesovali za dinamiku izdavanja potrebnih saglasnosti i dozvola kako bi otpočeli sa pripremnim radovima.

Marošević je naglasio da će Općina Vareš biti angažovana u maksimalnom kapacitetu prilikom realizacije ovog velikog projekta, a odnosi se na izdavanje potrebnih dozvola u okviru njenih nadležnosti, kao i koordiniranje u ishodovanju svih potrebnih saglasnosti koje su u nadležnosti drugih institucija.

Saudijska kompanija za razvoj nekretnina u Saudijskoj Arabiji Dar Al Arkan sredinom marta počela je s prodajom vila u SR500 luksuznom odmaralištu i rezidencijalnom naselju Sidra vrijednosti 133 miliona dolara, koje će se graditi u Varešu.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.