NavMenu

Stopa poreza na nepokretnosti u Foči ostaje i dalje 0,12% od procijenjene vrijednosti

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 01.02.2021. 14:24
Komentari
Podeli
(Foto: Roman023_photography/shutterstock.com)
Stopa poreza na nepokretnosti na teritoriji opštine Foča za ovu godinu biće ista kao i prošle godine i iznosiće 0,12 odsto od procijenjene vrijednosti nepokretnosti, odlučili su odbornici fočanskog parlamenta.

Nepromijenjena je, u odnosu na prethodnu godinu, i stopa poreza za oporezivanje nepokretnosti u kojima se obavlja proizvodna djelatnost, a koja je utvrđena u visini od 0,10 odsto, saopšteno je iz Opštine Foča.

Odbornici su prethodno usvojili i odluku o visini vrijednosti metra kvadratnog nepokretnosti po zonama, a za potrebe utvrđivanja poreza na nepokretnosti za 2021. godinu.

Zemljište je podijeljeno na četiri gradske i tri vangradske zone. Vrijednost metra kvadratnog za stanove kreće se od 500 do 1.300 KM, za kuće od 400 do 1.200 KM, za poslovne prostore od 600 do 1.600, a za industrijske objekte od 150 do 550.



Za građevinsko zemljište vrijednost metra kvadratnog utvrđena je u rasponu od 5 do 100 KM za poljoprivredno zemljište od 0,50 do 15 KM, za šumsko zemljište od 0,70 do 20, a za industrijsko zemljište od 1,10 do 25 maraka.

Zakonom o porezu na nepokretnosti predviđena je poreska olakšica za vrijednost do 50 metara kvadratnih za obveznika i po 10 metara kvadratnih za svakog člana njegovog domaćinstva, od procijenjene vrijednosti nepokretnosti u kojoj stanuje.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.