NavMenu

UEFA odobrila sredstva - Slijedi izgradnja modernog trening centra u Zenici

Izvor: eKapija Četvrtak, 20.05.2010. 13:23
Komentari
Podeli

Dugo najavljivana izgradnja modernog trening centra Nogometnog saveza BiH na lokalitetu Kamberovića ravan u Zenici trebala bi početi uskoro, potvrdio je za eKapija.ba Nihad Hodžić, dipl. ing. građ., v.d.direktor odjela za licenciranje klubova i ekspert za infrastrukturu u NS/FS BiH.

Iako u Nogometnom savezu još uvijek ne žele precizirati vrijeme početka realizacije projekta zasad je sigurno da su početkom maja za njegovovu izgradnju odobrena sredstva u iznosu od 7.500.000 maraka na sjednici Komiteta hat-trick programa u sklopu UEFA Evropske nogometne asocijacijacije.

Kako je već ranije za naš portal kazao, Hodžić Kamberovića ravan u Zenici prostire se na površini od 30.000 kvadratnih metara i u svom sastavu po izvedbenom projektu, sadržat će: objekat sa tribinom, teren sa prirodnom travom (68m x 105m), teren sa vještačkom travom (68m x 105m), malonogometni pokriveni teren od vještačke trave (20m x 40m), te parking prostor.

Idejni i izvedbeni projekat je uradila firma "AKSA" d.o.o. Zenica uz konsultacije i reviziju od strane projekt menadžera i stručnih osoba iz UEFA-e i FIFA-e. Rok za izvršenje radova je 300 radnih dana od početka radova.

Naime, projekat se realizuje zajednički sa Općinom Zenica koja je obezbjedila Odobrenje za gradnju i ostale potrebne saglasnosti. Kroz zvanične tenderske procedure, provedene prije dvije godine, a na bazi Zakona o javnim nabavkama BiH i kontrolu UEFA/FIFA za izvođača radova je izabran konzorcij koji čine firme "Almy transport" d.o.o. Zenica i "IN" d.o.o. Sarajevo.

E. Ko.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Projekti"

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.