NavMenu

Na prodaju desetine hotela, motela i restorana širom BiH

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 25.01.2021. 08:27
Komentari
Podeli
(Foto: Rosli Othman/shutterstock.com)
Oglasi u BiH puni su hotela, motela, restorana, roštiljnica, picerija i sličnih ugostiteljsko-turističkih objekata koji su ponuđeni na prodaju i traže nove vlasnike, od kojih je za neke potrebno izdvojiti i milione.

Cijene zavise od brojnih faktora - od lokacije do kvaliteta i veličine samog objekta. Na desetine ih je u ponudi te su, uglavnom, oglašeni u proteklih nekoliko sedmica, a većina ih se nalazi u Sarajevu i Banjaluci.

Recimo, kako je navedeno u oglasu, moguće je kupiti hotel Hayat u naselju Kovači, u Sarajevu, koji košta 4,5 mil KM, a ukupna korisna površina iznosi 2.000 kvadratnih metara.

Za hotel Alem u Novom Sarajevu, površine 2.160 kvadrata, potrebno je izdvojiti 2,9 mil KM, a u Starom gradu, takođe u Sarajevu, na prodaju je i moderno uređen stambeno-poslovni objekat, koji je, kako se navodi, upotrebljavan kao hotel, za koji trgovci ističu da košta 2 mil KM.

U drugim gradovima cijene su niže, pa je tako na prodaju jedan objekat i u bijeljinskom naselju Janja, gdje hotel s restoranom košta 804.200 KM.

Bogata je ponuda i motela putem oglasa. Na prodaju je motel Konak u mjestu Ljubina, opština Ilijaš, a od potencijalnih kupaca je zatražen 1,1 mil KM.

Moguće je kupiti i motel sa 32 sobe pored Neretve u Konjicu, izgrađen sedamdesetih godina prošlog vijeka, a cijena mu je 2,45 miliona KM.


U ponudi je i motel Nana u Banjaluci, izgrađen 1987, a renoviran 2003. godine, s tim da je cijena, kako se navodi, po dogovoru.

U Banjaluci je moguće kupiti i nekoliko restorana, uključujući i Rafting centar Kanjon - restoran Pastir, uz obalu Vrbasa, uz kojeg je navedena cijena od 1,8 mil KM.

U gradu na Vrbasu u ponudi je i restoran Alas, a cijena je, prema oglasu, 650.000 KM.

Vlasnici ovih objekata ne navode razloge zbog kojih su se odlučili da ih unovče, ali postoje tvrdnje da je dobar dio njih na dobošu zbog otežanog poslovanja izazvanog pandemijom virusa korona.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Tehnički remont Bratunac planira da razvije softver za dronove

Kompanija Tehnički remont Bratunac (TRB) planira da razvije softverske algoritme koji se koriste za upravljanje dronovima. Dronovi koji se koriste u vojne svrhe su ovih dana nakratko dospjeli u fokus javnosti nakon što je ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Zukan Helez izjavio da će namjenska industrija u BiH proizvoditi dronove "samoubice". Direktor TRB-a iz Bratunca Slaven Ristić, komentarišući Helezovu izjavu, rekao je da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.